Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 12. 07:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

 Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati voksolás vasárnap:

Héderváron polgármestert, Devecserben polgármestert és önkormányzati képviselőket, Tatán pedig egyéni választókerületi képviselőt, valamint lengyel települési nemzetiségi képviselőt választanak.

A Győr-Moson-Sopron megyei Héderváron azért kell időközi választást tartani, mert május 24-én lemondott Szabóné Németh Ágnes (független) polgármester. A tisztségért öten indulnak, közülük négyen - Alcser Norbert, Ábrahám Szilvia, Juhász József és Somogyi Péter - függetlenként, Felföldi István pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy ezren szerepelnek.

A Veszprém megyei, 4500 lakosú Devecserben azért lesz időközi választás, mert a képviselő-testület június 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri posztért hatan indulnak: Ferenczi Gábor eddigi városvezető a Jobbik, Nagy Sándor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, Kovács László, Kozák János, Kozma György István és Somogyi Márta pedig függetlenként. A hat képviselői helyre tizenkilencen pályáznak.

A Komárom-Esztergom megyei Tatán, a 3. számú egyéni választókerületben Nágel Balázs (Fidesz-KDNP) képviselő június 28-ai lemondása miatt tartanak időközi választást. Négy jelölt indul: Ábrahám József (Magyar Munkáspárt), Gerébi András (MSZP-DK), Purgel Zoltán (Fidesz-KDNP) és Balogh István (Jobbik). A választói névjegyzékben mintegy 2200-an szerepelnek.

Tatán a lengyel nemzetiségi választópolgárok két települési nemzetiségi képviselőt is választanak vasárnap, miután a megválasztott képviselők száma a képviselő-testület működéséhez szükséges létszám alá csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.