Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 18. 13:35, csütörtök | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

2014-ben jöhet az euró?

2014-ben jöhet az euró?

A magyar válságkezelés nem a következő választásra, hanem a következő évtizedre koncentrál. Ha a választás után marad elég bölcsesség és kitartás, akkor 2014. január elsején bevezethető a magyar euró - írja a Népszabadság Vélem

A kormányfő szerint Magyarország már a válságot megelőző időben sem teljesített jól, ennek társadalmi, de politikai okai is vannak: materiális értékeinkben a Nyugatot követjük, gondolkodásunkban mégis a keleti örökség áll hozzánk közelebb - idézi a társadalomkutatókat. Ráadásul Bajnai Gordon véleménye szerint 2001-től a politika letért a józan ész útjáról, mert a magyar politikai elit úgy döntött, a legbiztosabb megoldás, ha azok szavazatára épít, akikről az állam gondoskodik - a magyarok bezárkózóak, bizalmatlanok lettek a külvilággal, a mássággal, a közintézményekkel és egymással szemben is. A kormányzó erők először 2006-ban, majd véglegesen 2009-ben szakítottak a politikai paternalizmus gyakorlatával. A változás külső kényszer hatására elkezdődött. Előnyünk most a többiekkel szemben, hogy a kényszer sürgetőbb volt, ezért előbb kezdtük el a kiigazításokat. Míg más országok a költségvetési hiány leszorításával, megszorítások bevezetésével és elfogadtatásával lesznek elfoglalva, Magyarország már azon a pályán van, amelyen haladva újból éllovassá válhat - írja Bajnai Gordon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő