Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 26. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győri Nemzeti Színház

2016/2017-ES ÉVAD - MÉG TÖBB SZÍNHÁZ!

2016/2017-ES ÉVAD - MÉG TÖBB SZÍNHÁZ!

Még több színház! - ezzel a mottóval hirdette meg Forgács Péter, igazgató, a Győri Nemzeti Színház 2016/2017-es évadának műsorát - olvashatjuk a Győri Nemzeti Színház honlapján.

Több bérletben is nő az előadások száma szeptembertől. Bérlethosszabbítás június 3-ig lehetséges.

A sajtótájékoztató kezdetén köszöntötték Győr Megyei Jogú Város képviseletében Hermann-né Gesztrich Nikolettát, a Kulturális Osztály osztályvezetőjét és Kovács Tamást, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság alelnökét.
A sajtótájékoztató díszvendége volt Almási Éva Kossuth-díjas, Kiváló és Érdemes Művész, Jászai Mari-díjas színművésznő, a Nemzet Színésze, aki az évad első nagyszínházi produkciójának, a Farkasok és Bárányok című vígjátéknak főszereplője lesz. Szintén vendégként érkezett az ifjú kaposvári színinövendék, Nagy Johanna, aki az évad során két darabban is bemutatkozik majd. A sajtótájékoztató fényét emelte Lőrincz Judit, operaénekes, akit már ismerhetnek a győri operakedvelők, hiszen nem először vállal szerepet nálunk.
Forgács Péter bevezetőjében megköszönte, hogy újabb öt évre bizalmat szavazott neki a város vezetése a Győri Nemzeti Színház élén. Beszélt az egyre nehezebben fokozható bérletes telítettségről, illetve arról, hogy mégis megpróbálja tovább emelni a nézőszámot, a következő évadban az előadások számának növelésével.
Kovács Tamás alelnök felhívta rá a figyelmet, hogy a színházi előadások mennyire sok ember közös munkájából állnak össze. Elmondta, hogy a Győri Nemzeti Színház munkájával elégedett a város vezetősége, a számokban mérhető eredmények is dícséretesek, mind a színház, mind a balett társulatát sikeresnek nevezte. Kiemelte azt is, hogy fontos munkának látja a színház évek óta tartó törekvését a fiatalság és a gyerekek megszólítására.
A sajtótájékoztatón szó esett a bérletes rendszer újdonságairól is. Mivel a tavalyi évadban nem emelkedtek a bérletek árai, ez idén szükségessé vált. Az elengedhetetlen minimumra szorítottuk ennek arányát, ami nagyjából 10%.

Czuczor és Radnóti bérletünket bővítjük, mert a diákok évek óta kérik, hogy ne maradjanak ki a zenés előadások se bérletükből. A keddi Czuczor bérlet bővült egy nagymusicallel, a szerdai Radnóti bérlet pedig egy nagymusical mellett egy operett előadással.
A népszerű Sulibérlet is bővült, a 8 bérletsorozatból 4 a következő évadban egy gyerekeknek szóló táncjátékot is tartalmaz majd.
A még több színház! mottó jegyében a törzsvásárlói kedvezményrendszer is átalakul. A törzsvásárlók ezentúl bérletük mellé egy 1000 Ft-os kedvezmény-lehetőséget kapnak, amit a 2016/2017-es évadban tudnak majd beváltani. A kedvezmény felhasználható lesz akár a bérletben nem foglalt másik Kisfaludy teremben játszott kamara előadásra, vagy a színházi évad során befogadott vendégprodukciókra is.

A 2016/2017-es évad műsora:
Osztrovszkij: Farkasok és bárányok (vígjáték)
Rendező: Valló Péter

Győri Balett: Rómeó és Júlia

Tracy Letts: Augusztus Oklahomában (dráma)
Rendező: Bagó Bertalan

Doktor Zsivágó (musical)
európai ősbemutató
Rendező: Forgács Péter

Verdi: Traviata (opera)
Rendező: Szűcs Gábor

Egressy Zoltán: Édes életek (tragikomédia)
ősbemutató
Rendező: Forgács Péter

Bál a Savoyban (operett)
Rendező: Somogyi Szilárd (Operettszínház)

KISFALUDY TEREM:
Woody Allen: Semmi pánik! (bohózat)
Rendező: Simon Kornél

Schwajda György: Csoda (tragikomédia)
Rendező: még nincs végleges megállapodás, de hamarosan személye nyilvános lesz.

Sulibérlet

Győri Balett: Szegény Dzsoni és Árnika

Békés Pál-Várkonyi Mátyás: Félőlény (zenés mesejáték)
Rendező: Háda János

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk (színmű)
Rendező: Kszel Attila

Kszel Attila: Arany (színmű)
Rendező: Kszel Attila

Műsoron marad Beatles.hu, A muzsika hangja, Mágnás Miska, Csoportterápia, Primadonnák

Az évad újdonsága egy kellemes meglepetés lesz. A borkultúra és a színházi kultúra összekapcsolódása Hécz Kálmán, a DiVino Borbár ügyvezető - tulajdonosának ötlete volt. Ő vetette fel, hogy lehetne a Győri Nemzeti Színháznak saját bora, amivel a nézők az előadások közben és után koccinthatnának. Közös választásunk a Villányi Gere Pincészet Cabernet Sauvignon vörösborára esett.
A finom italt Kovács Henriette, a DiVino Borbár somelier-je mutatta be a sajtótájékoztató közönségének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense