Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 05. 08:15, hétfő | Bulvár

50 millió dolláros bevétellel hódított először a Bohém rapszódia

50 millió dolláros bevétellel hódított először a Bohém rapszódia

Csütörtökön mutatták be a hazai mozikban és már most hatalmas sikere van, a világszerte milliók által várt Bohém rapszódia című filmet.

Hétvégén is nagy népszerűségnek örvendett az észak-amerikai mozikban, de itthon is sokan látták a Queen együttes, illetve Freddie Mercury életét bemutató filmet.

A filmet ugyanannyiból forgatták, mint amennyiért jegyet váltottak rá első hétvégéjén az amerikai és a kanadai mozikban.

A filmet Bryan Singer, amerikai filmrendező, producer rendezte, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk,, mint Mike Myers, Rami Malek, Aidan Gillen, Joseph Mazzello, Lucy Boynton, Allen Leechés Tom Hollander. A forgatókönyvet Anthony McCarten, Christopher Wilkinson, Stephen J. Rivele, Justin Haythe és Peter Morgan szerezte.

Tartalom:
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit tudnod kell, mielőtt jegyet váltasz:

• A film forgatása nem volt egyszerű sem a stúdió, sem a stáb számára. Rami Malek többször is panaszkodott Bryan Singer kiszámíthatatlan viselkedésére. A rendező sokszor késett el a forgatásról, vagy egyszerűen meg sem jelent. 2017-ben a hálaadási szünet után Singer három napig nem tűnt fel a forgatási helyszínen, ekkor az operatőr, Newton Thomas Sigel ugrott be a helyére. A rendező állítólag családi okokra hivatkozott, de a 20th Century Fox néhány nappal az esetet követően kirúgta a direktort.
• Rami Malek a forgatáson találkozott Freddy Mercury nővérével. "Ez az én Freddym" - mondta a nő nevetve, amikor megpillantotta a színészt, majd könnyekben tört ki a meghatódottságtól.
• Rami Malek a The Late Show-ban elmondta, hogy a Lily of the Valley és Somebody to Love a kedvenc Queen-dala.
• Rami Malek szerződtetése előtt Ben Whishaw tűnt a befutónak a főszerepre, a 20th Century Fox producerei azonban végül Malek mellett döntöttek.
• A forgatás felénél a stúdió kirúgta a rendezőt, Bryan Singert, akitől Dexter Fletcher vette át a direktori széket. Fletchernek mindössze 16 forgatási nap jutott, hogy befejezze a filmet.
• A Queen gitárosa, Brian May első alkalommal 2010. szeptember 17-én a BBC-nek adott interjújában beszélt a Bohém rapszódia filmtervéről.
• A stáb a Wembley stadionban felépítette az 1985-ös Live Aid színpadképének tökéletes másolatát.
• A film előkészületei 2017. júliusában kezdődtek meg az Egyesült Királyságban. A forgatás 2017. szeptembere és 2018. januárja között zajlott.
• A film beharangozó előzetesét, melyet 2018. május 15-én hoztak nyilvánosságra 24 óra leforgása alatt 5 milliószor játszották le a videomegosztó portálokon.
• Hogy a legendás Freddie Mercury-féle hangot meg tudják közelíteni Rami Malek, egy Mercury hanghasonmás, valamint maga az énekes hangját mixelték össze.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: 24.hu; gyorplusz.hu

Fotó: Fórum Hungary

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.