Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 15. 09:14, péntek | Belföld

800 ezer forintot csaltak ki egy idős budapesti férfitől

800 ezer forintot csaltak ki egy idős budapesti férfitől

A rendőrség elfogta azokat a trükkös csalókat, akik miután közel 800 ezer forint értékben csaltak ki valutát és arany ékszereket egy idős férfitől, újra pénzt kértek tőle – írja a police.hu.

Az 54 éves budapesti O. György és egy testvérpár február 12-én este felhívott egy II. kerületi idős férfit, majd magukat a sértett rokonának kiadva elmondták, hogy balesetet okoztak. A balesetben egy drága autót törtek össze, amiért pénzt követeltek tőlük. Az idős férfit erre összeszedte a lakásában lévő értékeit, közel 800 ezer forint értékű valutát és arany ékszereket és odaadta a csalóknak.

Ezután újra felhívták a sértettet és arra hivatkozva, hogy még mindig nem engedik el őket, további hatmillió forintot követeltek. Az idős férfi elmondta, hogy nincs nála több pénz, csak reggel tud elmenni a bankba, de másnap beszélt az egyik rokonával, aki elmondta neki, hogy feltehetően csalás áldozata lett és értesítse a rendőröket. A csalók közben újra keresték az idős férfit, hogy miután felvette a pénzt, azt vigye a XIII. kerületbe és ott átveszik tőle.

A nyomozók február 13-án délelőtt a XIII. kerületi Petneházy utcában – még a második pénzátadás előtt – elfogták a három férfit. O. Györgyöt és társait, a 28 éves C. Sándort és a 31 éves C. Tamást csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Forrás: origo.hu

Címkék: budapest, csalás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára