Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 29. 12:45, hétfő | PR

A csavarkompresszor használata

A csavarkompresszor használata

A csavarkompresszor sűrített levegő előállítására alkalmas berendezés. Talán sokan hallották már ezt a nevet, talán sokan tudják is, hogy pontosan hogy néz ki, és mire használható -

- de nagyon sokan vannak, akik ugyan voltak már olyan helyiségben, ahol sűrített levegő volt használatban, de például nem tudták, hogy azt a csavarkompresszor állította elő. Nagyon sok helyen alkalmazzák a csavarkompresszort, még otthoni alkalmazása is lehetséges. Ismerkedjünk meg hát a csavarkompresszor működésével és felhasználási területeivel.
A csavarkompresszor ipari területen, de otthoni használatra is alkalmas. A két berendezés felhasználási területe között az a különbség, hogy egyik nagyobb teljesítményre képes, a másik kisebbre – ez elég otthonra is. A csavarkompresszor olyan ház körüli munkákra alkalmas, mint például a különféle tisztítások, takarítások stb. – egyszerűen képzeljük el, hogy a sűrített levegőt milyen munkákra használhatjuk, mikor van rá szükségünk.
Ipari környezetben bizonyos jogszabályokhoz kötik a csavarkompresszor működését, hiszen a működési elv ezt megköveteli. Ipari környezetben, üzemi felhasználáskor általában légellátásra alkalmazzák, ezért is nagyon fontos, hogy a megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkezzenek ezek a berendezések. Ez az otthoni használatnál már annyira nem fontos.
De hogyan is működik a csavarkompresszor és honnan is kapta ezt a nevet? Ahogyan már említettük, ez a berendezés sűrített levegő előállítására alkalmas gépezet, különféle méretekben és teljesítménnyel kapható, otthoni és üzemi felhasználásra is alkalmas. A működési elv azonban mindenhol ugyanaz: két egymással szemben elhelyezett csavar ellentétes forgása állítja elő a sűrített levegőt, amelyet még bizonyos olajréteg segít elő, amely megakadályozza a hevülést. Az olajréteg ott léte azonban megkövetel egy szűrőt is, hogy a sűrített levegő teljesen tiszta formában kerülhessen a környezetbe, vagyis a felhasználási területre.
Ez az olajréteg nem okoz semmilyen káros hatást, azonban mégis vannak olyan területek, ahol sűrített levegőre van szükség, mégsem a csavarkompresszor berendezést használják, hanem olyan berendezést, amelynek működéséhez nincs szükség olajra: ez a dugattyús kompresszor – de ez egy másik cikk témája. Ez a szeparációs szűrő egyébként tökéletesen tudja megakadályozni, hogy a szűrő, vagy bármilyen más káros anyag a levegővel együtt a külső környezetbe jusson, tehát ez is egy biztonságos használatot jelent.
A csavarkompresszor rendelkezik természetesen bizonyos előnyökkel is a más kompresszorokkal szemben. Ilyen pozitív tulajdonsága például, hogy a nagy teljesítménynek köszönhetően rendkívül hosszú ideig tud működni – emiatt lehetséges az üzemi és ipari felhasználás is. Azt is tudni érdemes, hogy a csavarkompresszor elég halk, tehát senkit nem zavar a működése.
A csavarkompresszor vásárlása előtt azokra a kérdésekre kell elsősorban választ adni, hogy milyen környezetben szeretné, illetve kell alkalmaznia, amelyből már egyértelműen az is kiderül, hogy milyen teljesítményű gépre van szüksége. Ipari felhasználásra nagyon fontos, hogy jó minőségű, inkább drágább gépet vásároljon, hiszen meghibásodás esetén ezeket könnyebb és olcsóbb szervizelni, illetve kisebb az esély a meghibásodásra is, de otthoni használatra tökéletesen elégnek bizonyulnak a középkategóriás berendezések is.
A btkkft.hu munkatársai a csavarkompresszor vásárlása kapcsán arra hívják fel a figyelmet, hogy a legolcsóbb úgyn. noname termékeket kerüljék, hiszen az gyorsan tönkremehet, és szinte lehetetlen hozzá megfelelő alkatrészt találni.

Címkék: csavarkompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.