Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Július 31. 17:45, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

A grúzoknak engedélyezték a marihuána fogyasztását

A grúzoknak engedélyezték a marihuána fogyasztását

Georgiában az alkotmánybíróság megsemmisítette azokat a bírságokat, amelyekkel eddig a marihuána fogyasztását akadályozták, mondván, hogy a büntetés ellentmond a kaukázusi ország alkotmányának.

A hétfői ítéletig - melyről kedden számolt be a média - a georgiai büntető törvénykönyv nem szabadságvesztés jellegű büntetéseket - pénzbírságot (mintegy 170 euró értékben), illetve közérdekű munkát - helyezett kilátásba e kábítószerek fogyasztóival szemben.

A testület ítéletében pontosította, hogy a kábítószer-fogyasztás üldözése akkor igazolható, ha a drog jelent egy harmadik fél számára, például az oktatási intézményekben és egyes közterületeken.

A grúz kormányt korábban bírálatok érték jogvédők részéről amiatt, hogy olyan politikát folytat, amely túlzottan megtorló a kábítószer élvezőivel szemben.

Idén májusban emberek ezrei tüntettek a fővárosban, Tbilisziben, tiltakozva a kábítószer-ellenes küzdelem jegyében a diszkókban végrehajtott rendőrségi razziák ellen.

Egyes emberek, akik jelen voltak a diszkókban a razziák idején, felpanaszolták, hogy a rendőrség aránytalan mértékben használt erőszakot velük szemben, továbbá a hatóságok által megrendezett volt a kábítószer megtalálása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.