Városlista
2018. november 13, kedd - Szilvia

Hírek

2018. November 08. 14:24, csütörtök | Helyi

A győri közgyűlés egyhangúlag fogadta el az EKF 2023 pályázatot

A győri közgyűlés egyhangúlag fogadta el az EKF 2023 pályázatot

A győri közgyűlés csütörtökön tárgyalta és el is fogadta az önkormányzat 2028-ig szóló Kreatív Győr Stratégiáját, valamint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó, második körös pályázatot.

A stratégiával kapcsolatban dr. Fekete Dávid alpolgármester kiemelte, a város időről időre átgondolja továbbhaladásának irányait. A stratégiaalkotás ezeket az irányokat rögzíti, és ilyenkor támaszkodnak a már megalkotott és elfogadott stratégiákra. Hangsúlyozta, a város életében nagyon fontos a több lábon állás, és az autóipar mellett több terület is nagy lehetőségeket jelent. Ilyen a turizmus, a kultúra és a kreatív gazdaság is.

A Kreatív Győr Stratégiát négy pillér mentén alkották meg, ezek a polgárság, a közösség, a kreativitás és a kisugárzás. Fontos célja a fiatal, alkotni vágyó kreatív tehetségek helyzetbe hozása, megfelelő környezet kialakítása, amely újabb irányokat nyit meg a város fejlődésének. A testület az anyagot egyhangúlag fogadta el.

Ezután következett az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó, második körös pályázat megtárgyalása, ami zárt ajtók mögött zajlott, hiszen azt pénteken nyújtják be az Emberi Erőforrások Minisztériumában, s addig természetesen nem publikus. A pályázatot a képviselők ugyancsak egyöntetűen támogatták. Borkai Zsolt polgármester elmondta, a pályázati anyagot a holnapi benyújtást követően közzéteszik a 2023gyor.hu honlapon, így mindenki számára megismerhetővé válik a győriek bevonásával elkészült dokumentum.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy pénteken este hat órára mindenkit várnak a Dunakapu térre, ahol az óriáskerék indításával ünnepeljük meg a pályázat leadását.

Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Csobay Dániel fotográfus - EKF Gála 2018, Győr

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 12. 08:35, hétfő | Helyi

Rangos díjat nyert a RAS-DESIGN Kft.

Praktizáló építész kategóriában III. helyezést ért el az OTTHONNEKED összefogás által meghirdetett „ Jövő otthonai” építészeti ötletpályázaton, a RAS-DESIGN Kft.

2018. November 12. 06:46, hétfő | Helyi

Visszatekintés - Megnyílt Szabó Béla fotóművész kiállítása

Szombaton nyílt meg Szabó Béla "LV-Visszatekintés" című kiállítása a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítóhelyén, a Magyar Ispitában.

2018. November 11. 09:15, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp november 12-től

Lássuk, mit ígérnek a csillagok:

2018. November 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Pályaválasztási kiállításon a katasztrófavédelem

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását, szakmaválasztását segítő Pályaválasztási Kiállítást és szakmabemutatót.