Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. November 08. 14:24, csütörtök | Helyi

A győri közgyűlés egyhangúlag fogadta el az EKF 2023 pályázatot

A győri közgyűlés egyhangúlag fogadta el az EKF 2023 pályázatot

A győri közgyűlés csütörtökön tárgyalta és el is fogadta az önkormányzat 2028-ig szóló Kreatív Győr Stratégiáját, valamint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó, második körös pályázatot.

A stratégiával kapcsolatban dr. Fekete Dávid alpolgármester kiemelte, a város időről időre átgondolja továbbhaladásának irányait. A stratégiaalkotás ezeket az irányokat rögzíti, és ilyenkor támaszkodnak a már megalkotott és elfogadott stratégiákra. Hangsúlyozta, a város életében nagyon fontos a több lábon állás, és az autóipar mellett több terület is nagy lehetőségeket jelent. Ilyen a turizmus, a kultúra és a kreatív gazdaság is.

A Kreatív Győr Stratégiát négy pillér mentén alkották meg, ezek a polgárság, a közösség, a kreativitás és a kisugárzás. Fontos célja a fiatal, alkotni vágyó kreatív tehetségek helyzetbe hozása, megfelelő környezet kialakítása, amely újabb irányokat nyit meg a város fejlődésének. A testület az anyagot egyhangúlag fogadta el.

Ezután következett az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó, második körös pályázat megtárgyalása, ami zárt ajtók mögött zajlott, hiszen azt pénteken nyújtják be az Emberi Erőforrások Minisztériumában, s addig természetesen nem publikus. A pályázatot a képviselők ugyancsak egyöntetűen támogatták. Borkai Zsolt polgármester elmondta, a pályázati anyagot a holnapi benyújtást követően közzéteszik a 2023gyor.hu honlapon, így mindenki számára megismerhetővé válik a győriek bevonásával elkészült dokumentum.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy pénteken este hat órára mindenkit várnak a Dunakapu térre, ahol az óriáskerék indításával ünnepeljük meg a pályázat leadását.

Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Csobay Dániel fotográfus - EKF Gála 2018, Győr

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 07:56, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp április 22-től

2019. Április 21. 07:53, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 16. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Április 20. 07:30, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap, hétfő

A szombati, vasárnapi és hétfői élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2019. Április 19. 07:01, péntek | Helyi

TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSOKRÓL ÉS NYITVA TARTÁSOKRÓL – HÚSVÉT

Hiba-és kárbejelentés, szolgáltatási hibabejelentő