Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 18. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Young and Partners Kommunikációs ügynökség

A házi ciabattába töltött grillezett sajt és cukkini receptje lett a győztes a Kőröstej és a Győri Audi ETO receptversenyén

A házi ciabattába töltött grillezett sajt és cukkini receptje lett a győztes a Kőröstej és a Győri Audi ETO receptversenyén

Közel száz beküldött receptet értékelt a Görbicz Anita vezette zsűri

A januárban meghirdetett receptverseny pályázat nagy sikert aratott, közel száz finomság receptje érkezett a Győri Audi ETO és a Kőröstej érdekeltségében álló Hajdú sajt játékára. A fődíjas Szeleczki Gábor lett, aki több mint hat kiló sajtot, egy páros aranybérletet és egy különleges lehetőséget is kapott: receptjét elkészítheti egy csapatvacsorára.

Nem volt könnyű dolga a Görbicz Anita vezette zsűrinek, hiszen a több mint száz beérkezett pályázat mindegyike ínycsiklandozó finomság volt. A pályázók megálmodták a Hajdú trappistából készült sajtos tallért, a Hajdú joghurtsajttal elkészíthető áfonyás sajttortát vagy a Hajdú grill sajtból készült indiai sajtragut is. Közülük is kiemelkedett a csirkés kuglóf, és a házi ciabattába töltött grillezett sajt és cukkini. „Ha a saját ízlésem alapján kellett volna választanom, mindenképpen a csirkés-sonkás-szalonnás-sajtos kuglófot választottam volna, mert én a hagyományos, magyaros ételeket szeretem. Azonban az is fontos, hogy a csapatvacsorán mi kerül majd az asztalra. Ezért a fődíjat végül Szeleczki Gábornak ítéltük az alábbi ételekért: házi ciabattába töltött grillezett sajt és cukkini, valamint sütőtökös mascarpone-mousse csokis keksszel. Péter Szabolcs kuglófja is díjat kap azonban, mert engem nagyon megfogott ez a finomság. Egyúttal szeretném megköszönni minden pályázónak a recepteket, láthatóan egytől-egyig nagyon finomak, és bennük van szurkolóink szeretete is.”- nyilatkozta Anita.



Szeleczki Gábor elmondása szerint annak örül legjobban, hogy receptjeit elkészítheti a Győri Audi ETO csapatvacsorájára. Mint megtudtuk róla, nemcsak hobbiszakács: „Végzettségem alapján is közel állok a konyhához, a Vendéglátóipari Főiskolán végeztem, és azóta több évet dolgoztam külföldön szakácsként. Hazatérve egy kávézót nyitottam Budapesten, egyúttal elkezdtem járni az ETO-meccsekre is, nagy szurkolója vagyok a csapatnak.”mondta el a nyertes.
A magyaros csirkés kuglóf beküldője, Péter Szabolcs szintén nyert egy sajtcsomagot, továbbá egy páros belépőt egy BL-meccsre.
Az exportpiacokon is rendkívül sikeres Hajdú sajt csapata további különdíjasokat is kiválasztott, így a két nyertessel együtt tíz játékosnak juttat el Hajdú sajtcsomagot, megköszönve a jobbnál jobb pályázatokat.

„Nagyon örülök, hogy a győztes receptsorban a Hajdú grill sajt és a mascarpone is szerepel, mert mindkettő a személyes kedvenceim közé tartozik. Megtiszteltetés számunkra, hogy világklasszis sportolók is örömmel fogyasztják a Hajdú sajtokat.” mondta el megkeresésünkre Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej Kft. ügyvezetője.

A győztes receptek:

Házi ciabattába töltött grillezett sajt és cukkini



Töltelék: 2 db közepes méretű cukkini, 3 ek extra szűz olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék menta és bazsalikom, 3 szelet grillsajt, só, bors
Kovász: 0,33 l barna sör, 2 ek joghurt, 2 ek liszt
Tészta: 1 kg liszt, 30 dkg kockára vágott főtt burgonya, 20 g élesztő, 0,5 l burgonya főzővize, 25 g só

A kovászt előző nap készítjük el. A sört felmelegítjük 50 fokra, beletesszük a joghurtot és a lisztet, elkavarjuk, és szobahőmérsékleten lefedve tároljuk másnapig. A tésztához a burgonyát megfőzzük, a levét kihűtjük és elrakjuk. Az összes alapanyagot egy robotgépbe rakjuk, és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény faláról. Ekkor kivesszük, és egy nagyobb edényben kelesztjük. A nyers tésztából 15 dkg-os darabokat szaggatunk. Ezeket enyhén laposra nyújtjuk, majd 210 fokos sütőben, 20 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk őket.
A cukkinit 1-2 mm vékony szeletekre vágjuk. Magas hőmérsékleten, tapadásmentes serpenyőben, kevés olívaolajon aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, olívaolajon lefuttatott, apróra vágott fokhagymával enyhén ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük a menta- és bazsalikomlevelekkel. A grillsajtot is magas hőmérsékleten, tapadásmentes serpenyőben aranysárgára sütjük. A ciabattákba beletöltjük a sajtot és a cukkinis keveréket, és tálaljuk.

Sütőtökös mascarpone-mousse csokis keksszel

Csokis keksz: 55 g vaj, 100 g cukor, 50 g étcsokoládé, 25 g cukrozatlan kakaópor, 1 db tojás, 0,25 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 130 g finomliszt

Mousse: 200 g sült sütőtök, 200 g mascarpone, 2 csipet csillagánizs, 2 dl víz, 1 db vanília rúd

A vajat és az összetört csokit összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, a tojást, a szódabikarbónát, csipet sót és végül a lisztet. Apró korongokat formázunk belőle, amiket 170 fokon, 10 perc alatt megsütünk. A sütőtököt 180 fokos sütőben megsütjük, majd kihűtjük, és összekeverjük a mascarponéval, a vaníliából kikapart magokkal és a csillagánizzsal. Egy pohár aljára tesszük az összetört kekszet, rá a mousse-t, és tálalhatjuk is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense