Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 11. 11:27, hétfő | Belföld

A KFT Együttes, Hobo és Mácsai Pál is Waldorf Iskolát támogat

A KFT Együttes, Hobo és Mácsai Pál is Waldorf Iskolát támogat

A pesthidegkúti iskola javára ad jótékonysági koncertet decemberben Hobo és a KFT együttes, akik Mácsai Pált és Kecskés Karinát is meghívták vendégként az eseményre.

„A világ dolgaiért csak korlátozottan tudunk felelősséget vállalni” – magyarázta Laár András a legenda szerint 1981-ben, miért a korlátolt felelősségű társaság nevet szánja Bornai Tiborral, II. Lengyelfi Miklóssal és Márton Andrással alakított zenekarának. A világ dolgainak alakulásába talán valóban csak mérsékelten van beleszólásunk, ám a maga területén, a maga tehetségéből ki-ki hozzájárulhat egy közösség építéséhez.

Ezt teszik a kiváló művészek december 14-én és 15-én a MOM Kulturális Központban, ahol két különleges koncerten vehetünk részt: csütörtökön a KFT lép fel Kecskés Karinával és Mácsai Pállal, pénteken pedig Hobo adja elő új, ősszel bemutatott Bob Dylan-estjét, amelyen a tavaly irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett zenész tizenöt, általa magyarra fordított dalát énekli el. Várhatóan nagy átéléssel: mint a zenész korábban elmondta, az 1960-as évek végén találkozott először Dylan szövegeivel, és többek között ez inspirálta arra, hogy maga is dalokat kezdjen írni.

Hogy a Bornai Tiborral 1989-ben Zárójelentés címen közös lemezt készítő Mácsai Pál és Kecskés Karina mivel örvendezteti meg a közönséget, legyen meglepetés, az azonban biztosra vehető, hogy az esten elhangzanak az 1981-ben alakult, azóta is folyamatosan létező, és koncertjein újra meg újra különleges hangulatot teremtő KFT legnagyobb slágerei.

A művészek a két est teljes bevételét a Pesthidegkúti Waldorf Iskola fejlesztésére ajánlják fel: a fellépők közül sokak gyermekei Magyarország rendszerváltás után elsőként létrehozott Waldorf-iskolájába jártak-járnak. Aki tehát belépőt vásárol Hobo vagy a KFT és vendégei koncertjére, nemcsak nagy élményekkel lesz gazdagabb, de egy jó ügyet is támogat.

További információk és jegyek itt.

A koncert főszervezője: Suri Imre.

Forrás: kulturpart.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.