Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Február 10. 11:52, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A magyar állatkölykök importjának felfüggesztését szorgalmazza egy olasz állatvédő

A magyar állatkölykök importjának felfüggesztését szorgalmazza egy olasz állatvédő

A Magyarországról, illetve egész Kelet-Közép-Európából származó kutya- és macskakölykök kereskedelmének felfüggesztését szorgalmazza Michela Brambilla volt olasz idegenforgalmi miniszter és állatvédő - közölte a Corriere della Sera

A Renato Balduzzi ügyvivő egészségügyi miniszterhez intézett felhívásában Michela Brambilla elismerte, hogy nem hozott eredményt az illegális állatkereskedelem megfékezését célzó, minisztersége idején, 2010-ben hatályba lépett törvény. A volt miniszter azt kérte, hogy állítsák le a "katasztrofális" állatimportot addig, amíg az illetékes tárca ki nem dolgozza a megfelelő ellenőrzési rendszert.

A hatóságok évente több ezer állatkölyköt - csak az utóbbi három hónapban 800 kiskutyát és kismacskát - foglalnak le az olasz határokon.

A Corriere della Sera beszámolója szerint "Szlovákiából, Magyarországról és Romániából érkeznek mikrocsippel, egészségügyi könyvvel és oltási igazolásokkal. A határon átjutnak az ellenőrzéseken, és egyenesen az olasz városok állatkereskedéseibe kerülnek. Kár, hogy minden hamis..." - írta az újság, azt állítva, hogy a kölykök alig idősebbek 30 naposnál, pedig az importáláshoz legalább három hónaposnak kellene lenniük.

"Nincsenek beoltva, ellenkezőleg, betegek: a lágertenyészetekben, ahol megszületnek, vírusokat és fertőzést szednek össze. Az állatcsempészek begyógyszerezik őket, hogy egészségesebbnek tűnjenek. (...) A boltokban az olasz vevők állatonként 750-2000 eurót fizetnek, és a kölykök utána új gazdáiknál pusztulnak el"- írta az olasz napilap.

Michela Brambilla a jobbközép Szabadság Népe politikusa, 2011-ig a Berlusconi-kormány idegenforgalmi minisztere volt, jelenleg az Olasz Állat- és Környezetvédő Liga elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára