Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 18. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A mentők több esethez hókotróval együtt mennek

A mentők több esethez hókotróval együtt mennek

A havazás és a hófúvás miatt a mentők több esethez hókotróval együtt mennek - mondta el az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken az MTI-nek.

Győrfi Pál példaként említette, hogy a mentőket Sárvárra egy szülő nőhöz riasztották, onnan Szombathelyre kellett beszállítaniuk az asszonyt. A normál esetben maximum 40 perces utat több mint 3 óra alatt sikerült megtenni. Az esetkocsit többször ki kellett ásni a hóból, de végül az odarendelt hókotró mögött haladva még időben értek be a kórházba.
Győrfi Pál kifejtette: az elmúlt 24 órában elsősorban Nyugat-Magyarországon, azon belül is Vas megyében volt a legtöbb nehézségük az időjárás miatt. A legnagyobb problémát az okozza, hogy egyes útszakaszokon a mentőautók hólánccal sem tudnak előrejutni, a hófúvások, hótorlaszok miatt csak úgy tudnak közlekedni, ha előttük hókotró halad. Ezért, ha ebben a térségben a mentők riasztást kapnak, azt azonnal továbbítják a katasztrófavédelemnek, akik hókotrót küldenek a mentés segítségére.
Győrfi Pál azt mondta, az időjárással összefüggésben több közúti balesethez és eleséshez is riasztották őket.
A rossz időjárási körülmények miatt a mentőszolgálat intézkedett arról is, hogy a művesekezelésre járók bent maradhassanak a kórházakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.