Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 03. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város

A VÁROS AJÁNDÉKA AZ ELSŐSÖKNEK

A VÁROS AJÁNDÉKA AZ ELSŐSÖKNEK

A győri önkormányzat az idén is ingyenesen biztosítja az általános iskolák kiselsőseinek a füzetcsomagot.

A szeptemberi tanévkezdést megkönnyítendő, összesen 1498 kezdő csomagot ajándékozott a győri önkormányzat a gyerekeknek. „” – mondta el Borkai Zsolt polgármester, aki szeptember 1-jén a Gárdonyi iskolában adta át a tanszereket. „Az ovi után egy merőben új időszak kezdődik az életetekben, azt kívánom nektek, hogy élmény legyen számotokra a tanulás, amelyen keresztül egy világ tárul ki előttetek.” A polgármester arra is felhívta a kisdiákok figyelmét, hogy a tanulás mellett a sport, a mozgás is nagyon fontos, a szellemet és a testet együtt kell nevelni.

A csomag többek között különböző füzeteket, írólapot, órarendet, ceruzákat, zsírkrétát, vízfestéket, ecseteket, vonalzót, számolókorongot, ragasztót, radírt és iratgyűjtőt is tartalmaz. Az írószerek mellé a gyerekek megkapják a Győri Meséskönyvem foglalkoztató füzet-sorozat harmadik részét, amely a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sportágait mutatja be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.