Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2010. Április 19. 14:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A BKV-botrányhoz hasonló készül az FKF-nél

A BKV-botrányhoz hasonló készül az FKF-nél

Nemcsak a BKV-ból talicskáztak ki tízmilliókat Hagyó Miklósék. Értesülésünk szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat is a szocialista–szabad demokrata koalíció kifizetőhelye lehetett.

A BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat gazdasági döntéshozatalában is érvényesült a kettős politikai irányítás az elmúlt években a Hír Televízió információi szerint.


Úgy tudjuk, az FKF Zrt. kiemelt beruházásainál a jogi tanácsadást az a két ügyvédi iroda végezte, amelyeket Hagyó Miklós illetve Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő jelölt ki. Értesülésünk szerint az érintett ügyvédi irodák az előre kiválasztott győztesekre írtak ki százmilliós közbeszerzési eljárásokat.


Biztos forrásból úgy tudjuk, hogy az FKF Zrt. egyik magas beosztású vezetője azt feltételezi, hogy az egyik nyertes cég a 450 millió forintos megbízásból körülbelül 70 millió forintot juttatott vissza a városházára.


Az FKF Zrt. volt az az önkormányzati cég, amely állítólag a saját költségén újította fel Demszky Gábor korábbi lakását. A Hír Televízió Célpont című műsorának az FKF két volt illetékese azt mondta, a felújítási munkákat fiktív bizonylatokkal számolták el a társaság könyvelésében. A főpolgármester tagad, és azt állítja, a költségeket saját zsebből fizette. Az állítását igazoló számlák bemutatásával azonban máig adós Demszky Gábor.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 18:15, vasárnap | Belföld

Többfelé rossz a levegő minősége

Országszerte többfelé rossz a levegő minősége az ózonkoncentráció emelkedése miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-t.

2019. Április 21. 18:15, vasárnap | Belföld

Több hektáron kigyulladt az aljnövényzet Soroksáron

Több hektáron kigyulladt a bokros-fás, bozótos aljnövényzet vasárnap délután Budapest XXIII. kerületében, a tüzet körülhatárolták, senki sem sérült meg - közölte a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

2019. Április 21. 15:02, vasárnap | Belföld

Elkezdődött a balatoni hajózási szezon, a fejlesztéshez állami forrásokat várnak

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban

2019. Április 21. 13:31, vasárnap | Belföld

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája

Öt fővárosi művészmozi 14 termében rendezik meg május 17-én este 6 órától másnap reggel 6 óráig az idei Artmozik éjszakáját.