Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Január 06. 06:52, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

A melléképület után családi házát is felgyújtotta?

A melléképület után családi házát is felgyújtotta?

Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint szándékosan felgyújtotta saját házát Nagyszénáson - értesült a HavariaPress. A tulajdonossal együtt elfogták a feltételezett segítőjét is, és kezdeményezték mindkettejü

A Békés megyei településen a múlt szombaton gyulladt ki egy lakatlan családi ház melléképülete, s amire a tűzoltók a helyszínre értek, addigra az építmény teljesen leégett. E hét hétfőn hajnalban ugyanehhez az ingatlanhoz kellett tűzoltóknak kivonulniuk - ekkor már a házban csaptak fel a lángok, így a főépület is leégett. Személyi sérülés ugyan egyik esetben sem történt, ám a tűz miatt összesen kb. ötmillió forintos kár keletkezett. Mivel az elsődleges tűzvizsgálati szakvélemények alapján mindkét esetben szándékos gyújtogatás merült fel, ezért az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozást indított az elkövető felderítése érdekében.

A széles körben végrehajtott intézkedések eredményeképpen még hétfőn felmerült annak gyanúja, hogy az ingatlan tulajdonosának köze van a bűncselekmény elkövetéséhez. Ezek alapján az orosházi nyomozók még a délután folyamán előállították az illetőt, akit nem sokkal később már gyanúsítottként hallgattak ki, feltételezett segítőjével együtt. Az ügyben mindkét embert közveszélyokozás kísérletének elkövetésével gyanúsították meg, és kezdeményezték mindkettejük előzetes letartóztatását. Az eddigi információk szerint alaposan feltételezhető, hogy a tulajdonos a ház felgyújtásával a biztosítótól remélt kártérítési összegre pályázott.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.