Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Március 29. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Akadt dolgot a kiemelt vasúti ellenőrzésen a rendőröknek

Akadt dolgot a kiemelt vasúti ellenőrzésen a rendőröknek

A vasúti biztonság érdekében tartott 24 órás akciót a rendőrség - írta a police.hu pénteken.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a fokozott ellenőrzést kedden reggel 7 óra és szerda reggel 7 óra között tartották.

A rendőrség, az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 1149 alkalommal vonatokat, 594 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. Az ellenőrzés során a hatóságok 5841 embert igazoltattak, büntető feljelentést 17, szabálysértési feljelentést 38 esetben tettek. A rendőrök a 24 órás akció idején 35 embert fogtak el, 25 embert állítottak elő, 228 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mint írták: a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Hálózata) akciójának célja a személyszállító – elsősorban a gyors, a belföldi intercity és a nemzetközi – vonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények megakadályozása volt. A vasúti pályaudvarok, állomások és azok környezetének ellenőrzése során kiemelt figyelmet fordítottak az elhagyott csomagok, esetenként csomagok ellenőrzésére, illetve a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények kiszűrésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni