Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 15. 14:05, szerda | Helyi

Angyalok a belvárosban

Angyalok a belvárosban

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány újabb kezdeményezést indított "Angyalok a belvárosban" címmel. A sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a győri sétálóutca közepén.

A kampány célja, hogy megmutassák, a belvárosi kereskedők élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban is.

"Kampányunkban adománygyűjtést szervezünk megyei oktatási intézmények alapítványainak, akik hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésével foglalkoznak. Ezeket az intézményeket felhívásban értesítjük a jelentkezési lehetőségről, majd a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriuma kiválasztja azt a szerencsés közösséget, akinek a gyűjtésből befolyt összeg felajánlásra kerül." - fogalmazott Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.


A kampány időszakában 2017. november 24 és 2017. december 24 között adománygyűjtő " perselyeket” helyeznek el az üzletekben, amikbe a vásárlók bedobhatják adományaikat. Az adományozót egy kedves angyalka figurával ajándékozza meg az üzlet, ezzel köszönve meg segítségét.
A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumának döntése alapján, a gyűjtésből befolyt összeget a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola Alapítványának ajánlja fel.


A tájékoztatón beszédet mondott Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, Pintér-Péntek Imre a Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Kocsis Tibor a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke.

Az alpolgármester kifejezte örömét a kezdeményezés kapcsán.

A kamarai elnök kiemelte: " ami fontos a vállalkozóknak, az fontos a kamarának, és ami fontos a régiónak, a városnak, az fontos a kamrának is." Felhívta a figyelmet arra, hogy egy igazi, európai belváros megteremtése a cél, ahol pezsgő életet, jól működő üzleteket, vállalkozásokat, éttermeket talál a látogató. Ennek eléréséhez összefogásra van szükség. Az elnök bízik abban, hogy a város még több támogatással tudnak együttdolgozni, hiszen a belvárosi üzletek többsége önkormányzati tulajdonában van, így mindenkinek közös érdeke a belváros fejlesztése.


A sajtó képviselőit, a meghívott vendégeket és a kampányban résztvevőket a Sörpatika jóvoltából forralt borral kínálták.


A GyereGyőrbe Tematikus városnéző séták csapata is csatlakozott a kezdeményezéshez.
Csobayné Pintér Éva idegenvezető, az idegenvezetői csapat vezetője elmondta: "Idén már az 5.Advent lesz, amikor az adventi időszakban Angyalsétát vezet a GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetői csapata. Az ünnepváró élménysétán mindig vár valami különleges élmény a vendégekre és titkos ajtók is megnyílnak a vendégek előtt. A sok szép angyalos történet és helyszín egyik különlegessége a Makovecz kápolna látogatása és különleges találkozások, pillanatok várnak a séta résztvevőire. Utánajárunk, vajon Győr az angyalok városa is."

A séták november 25-i kezdettel szombaton délelőttönként 9.30-kor kezdődnek. A jelentkezéseket a GyereGyőrbe oldalain (www.gyeregyorbe.hu) és a Látogatóközpontban fogadják.

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.