Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 04. 08:36, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Annie-díjra jelölték a Ruben Brandt, a gyűjtőt

Annie-díjra jelölték a Ruben Brandt, a gyűjtőt

A Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs thriller és Bucsi Réka Solar Walk című rövid animációja is jelölést kapott az animációs filmek Annie-díjára.

A 46. Annie-díjakra a Pixar produkciója, A hihetetlen család 2. és a Walt Disney Animációs Stúdióban készült Ralph lezúzza a netet című alkotás kapta a legtöbb, 11, illetve 10 jelölést. A Disney egy élőszereplős és animációs produkciója, a Mary Poppins visszatér öt kategóriában, köztük három animációs kategóriában is jelölt lett, ami - a The Hollywood Reporter szerint - újraindíthatja a vitát, hogy mit is nevezhetünk animációs filmnek.

A legjobb animációs film mezőnyben A hihetetlen család és a Ralph lezúzza a netet mellett az Ősember, a Kutyák szigete és a Pókember - Irány a Pókverzum című filmek szerepelnek.

A legjobb független animációs filmek jelöltjei között a Milorad Krstic rendezésében készült Ruben Brandt, a gyűjtő társaságában a belga Ce Magnifique Gâteau!, a japán Mirai - Lány a jövőből, a francia Mutafukaz és a Tito e os pássaros című brazil alkotás szerepel.

A legjobb rövid animációs mezőnyben Bucsi Réka Solar Walk című dán produkciója a vasárnap zárult budapesti 16. Anilogue animációs filmfesztivál közönségdíjasával, a Grandpa Walrusszal, valamint a Lost & Found, az Untravel és a Weekends című animációkkal verseng majd a díjért.

Az Annie-díjátadó ceremóniát február 2-án rendezik meg az UCLA Royce Hallban. A Winsor McCay-életműdíjat Ralph Egglestonnak, posztumusz Frank Braxtonnak, valamint Andrea Romanónak ítélték oda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára