Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Június 10. 14:29, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Áthelyezik a hangsúlyt Borsodban

Áthelyezik a hangsúlyt Borsodban

Lassan már a kárfelmérésre és a helyreállításra helyeződik a hangsúly Borsod megyében. Itt még valamivel több, mint négyezren nem tudnak visszatérni otthonaikba, sokan azonban annak ellenére is hazamennek, hogy az veszélyes lehet. Jelenle

Országszerte 4843-an vannak azok, akik még nem térhettek vissza otthonaikba a víz miatt, közülük 4077-en Borsod megyeiek. Még mindig sokan vannak, akik annak ellenére mennek haza, hogy az veszélyes lehet. Sok helyen ugyanis a víz a házakba is befolyt, illetve még nem mérték fel a szakemberek az épület állapotát. Emellett az elöntött területeket fertőtleníteni is kell, mivel a víz mindenhol kimosta a szennyvízaknákat, és rengeteg az állat tetem is. 


Szerencsen és térségében forralni a vizet iváshoz, ez körülbelül 25 települést érint. A vízellátás pedig továbbra is problémás néhány helyen: Sajóládon, Sajóvámoson, Alsózsolcán és Felsőzsolcán, Kupán, illetve Léhen is. Itt lajtos kocsival szállítják a palackos, illetve zacskós vizet a lakóknak. Jelenleg két település van, amelyet teljesen körülvesz a víz: Tornabarakony és Tornaszentandrás.


A védekezésben jelenleg körülbelül 9 ezren vesznek részt, időközben már a rendőrök többsége is hazamehetett. Pár száz egyenruhás még dolgozik, ők azért vannak Borsodban, hogy erősítsék a közbiztonságot - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kijelölt kormánybiztos szóvivője.

A Tisza árad Szolnoknál, várhatóan jövő hét kedd környékén tetőzik. Körülbelül 200 dolgoznak a gátak erősítésén, ők egyébként a vízügy és az önkormányzat emberei. A Duna árhulláma csütörtökre, péntekre eléri a Mohács-Baja szakaszt, itt ugyancsak figyelőszolgálat dolgozik, és tart a gátak megerősítése is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.