Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 27. 13:58, szerda | Helyi

Az igazgyöngy örök

Az igazgyöngy örök

Bár több babona kötődik az igazgyöngyökhöz, mégis igen népszerűek a belőlük készült ékszerek. Ez valószínűleg egyediségüknek és annak köszönhető, hogy tökéletesen kifejezik az adott nő különlegességét.

Ahogy említettük, az igazgyöngy eleganciát és nőiességet sugall, nem véletlen, hogy az ókori római mitológiában és annak ábrázolásában Vénusz állandó kiegészítői. Vénusz a szépség és a szerelem istennője, éppen ezért rendkívül jó választás ez az érzéki, titokzatos, de mégis gyengéd és sejtelmes ékszer. Ugyanilyenné varázsolja viselőjét is egy igazi, jó minőségű gyöngysor.

Ehhez fontos, hogy olyan helyen szerezzük be az igazgyöngyöt, vagyis pontosabban a belőle készült ékszert, ahol biztosak lehetünk abban, hogy a maximális minőséget kapjuk, tehát biztosan igazgyöngy, amit vásárolunk. A tanúsítványon kívül van néhány dolog, amiről felismerhetjük a valódi igazgyöngyöt.

Igazgyöngy vagy tenyésztett gyöngy?

Bár alapjában véve mindkettő igazgyöngy, a kialakulásuk módjában elég sok különbséget lehet felfedezni. Az igazgyöngy emberi beavatkozás nélkül, természetes módon jön létre az érintetlen természetben. Ez manapság nagyon ritka, így meglehetősen értékes is. Éppen ezért jött létre a tenyésztett gyöngy, ami egy ember által felügyelt folyamat, még ha a végeredmény teljesen ugyanaz is.

Tenyésztett gyöngy esetében mesterségesen juttatnak a kagylóba néhány esztergált gyöngyöcskét, amit néhány évig benn is hagynak a kagylóban. Ez általában 3-8 évet vesz igénybe, tehát elég türelmet igénylő feladat. Ezen kívül még alapvető különbség, hogy ezek a gyöngyök nem az érintetlen természetben jönnek létre, hiszen ebből egyre kevesebb van a Földön. Ezeket a gyöngyöket igény esetén színezni is tudják különböző befecskendezések által.

Tehát a fentiek fényében mindkét típus eredeti igazgyöngy, ellentétben a teklagyönggyel, ami pedig egy gyöngyutánzat. Ez egy üveggyöngy, amit kagylóhéjporral vonnak be, aminek következtében egy igazgyöngy színében játszó, de rendkívül sérülékeny gyöngyöt kapunk.

Az édesvízi tenyésztett gyöngyök mindegyike egyedi és különleges, hiszen nincs két egyforma gyöngy, ahogy két egyforma nő sem. Egy nyaklánc elkészítéséhez összeválogatják a leginkább hasonló darabokat, így biztosan nem készül két ugyanolyan gyöngysor.

A Perla for You webáruházban a gyöngy ékszerek mindegyike kézzel készül, igazi, tenyésztett gyöngyből. Éppen ezért vállalnak rá háromféle garanciát. Ez magában foglalja a minőséggaranciát, a cseregaranciát és a mérethiba garanciát egyaránt. Minden, a webáruházban vásárolt ékszerhez eredetiségi tanúsítványt állítanak ki.

Akár magunknak, akár hölgy ismerőseinknek vagy családtagjainknak keresünk tökéletes ajándékot, egy igazgyöngy karkötővel vagy nyaklánccal nem hibázhatunk, hiszen minden igazgyöngy ékszer olyan gyönyörű, mint leendő viselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense