Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 21. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Hír24.hu

Az ismeretlenek élelmiszerbe rejtik a patkánymérget: valaki irtja a győri kutyákat?

Az ismeretlenek élelmiszerbe rejtik a patkánymérget: valaki irtja a győri kutyákat?

Pár hónapja a győr-szabadhegyi kutyamérgezéstől visszhangzott a sajtó. Sajnos máris itt az újabb botrány. Most a Tihanyi Árpád és a Szigethy Attila út környékén pusztítják az állatokat - írja a hír24.hu.

Szeptemberben Szalai Andrea megtörve számolt be arról, hogy 3 és fél éves német vizsla kutyája mérgezés áldozata lett. Akkor egy hét alatt 7 kutya és 2 macska járt így Szabadhegyen a hármas tó környékén, Andrea kedvencéhez hasonlóan ők is élelmiszerbe rejtett patkánymérget ettek. Persze ez csak feltételezés, hiszen a valódi ok azóta sem derült ki, ahogy az sem, hogy hónapokkal ezelőtt ki vagy kik végeztek a védtelen négylábúakkal. A napokban pedig újabb mérgezésről kaptunk hírt, most azonban a gazdik szerencsésebben jártak, kedvencük túlélte a mérgezést.

Időben érkezett a segítség

A nádorvárosban élő Ágiék a megszokott sétáltatás közben látták, hogy kedvencük valamit felvesz a földről, ám mire nyakon csípték hűséges barátjukat, az addigra megette a zsákmányt. A kutya alig fél óra elteltével rosszul lett, hasmenéssel és hányással azonnal állatorvoshoz vitték az ebet. A segítség időben érkezett, így a blöki túlélte a lassan már mindennapos történetet. A Tihanyi Árpád és a Szigethy Attila út környékén nagyon sok az állattartó, de egyre több azoknak a száma is, akik nem viselik el az ebeket. Illetve az utánuk maradó kutyapiszkot. Ha ugyanis lehet hinni a pletykáknak, akkor a mérgezés okai az ürülékben keresendők, melyeket a gazdik nem, vagy csak kevesen szednek össze és ez váltja ki az ellenszenvet.

A mérgezés nem megoldás

Persze a korántsem példaértékű eljárás nem biztos, hogy a legkézenfekvőbb megoldás. Arról nem is beszélve, hogy a védtelen állatok semmiről sem tehetnek. És sokszor azok a kutyások is pórul járhatnak, akik rendszeresen összeszedik ölebük után a végterméket.

A helyes út nem egyszerű, valahol mindegyik félnek igaza van, de az biztosan nem etikus cselekvés, ha az ártatlan négylábút büntetik, a zsemlébe, szalámiba vagy egyéb élelmiszerbe rejtett pusztító szerekkel. Ha pedig kiderül, hogy ki az elkövető, az akár letöltendő szabadságvesztéssel is büntethető.

Címkék: Győrben, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.