Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 26. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Belvizet, tüzet, baleseteket hozott a hidegfront

Belvizet, tüzet, baleseteket hozott a hidegfront

Belvizet, tüzet és baleseteket hozott magával szombatról vasárnapra virradóra a régen várt hidegfront. Az özönvízszerű eső a Tiszántúlon okozta a legnagyobb problémákat. A vízelvezető árkok nem tudtak megbirkózni az óriási mennyisé

Hajnalban gázpalackokat kellett a tűzoltóknak kimenteni a XII: kerületben égő házból, sérülés nem történt, a tetőszerkezet eddig ismeretlen okból gyulladt ki.


Karcagon nem a tűz, hanem a víz miatt aggódtak. A városban az elmúlt évek során kiépített vízelvezető árkok a most lehullott mennyiségű csapadékkal már nem bírtak el. A mentésbe bekapcsolódtak a városgondnokság és a vízmű emberei is, mert volt, ahol gépekkel kellett utat vágni a víznek.


A megduzzadt árkokból a víz befolyt az udvarokra, telkekre. A tűzoltók hat nagy teljesítményű szivattyúval próbálták mentesíteni az alacsonyan fekvő utcákat.

Csaknem százszor riasztották vasárnap reggelig a tűzoltókat a vihar miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. A víz pincékbe és garázsokba tört be.

Tarsoly Gyula, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem igazgatóhelyettese elmondta: „Püspökladányban van a legnagyobb probléma, ahol több utcát veszélyeztet belvíz, a Bocskai-kertben kettő lakóépületet homokzsákkal kellett megvédeni, és folyamatosan dolgoznak Berettyóújfaluban is a tűzoltók, illetve Hajdúhadházon. Személyi sérülés nem történt, lakókat nem kellett kitelepíteni".

A hétvégén több súlyos motorbaleset történt az utakon. Gyulán egy középkorú férfi vesztette életét egy előzés után, Hercegszántónál két fiatal sérült súlyosan, amikor motorjukkal elvétettek egy kanyart, vasárnap hajnalban pedig egy motoros 40 éves utasa - egy nő - halt meg az 52-es úton a fülöpházi elágazásnál. Egy mikrobusz előzése után megcsúsztak, majd a jármű átgázolt rajtuk.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.