Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 16. 16:00, hétfő | Helyi

Bemutatták a rendőrség új Törzsvezetési Pontját

Bemutatták a rendőrség új Törzsvezetési Pontját

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság új Törzsvezetési Pontja az EYOF alatt már jól vizsgázott, most pedig az érdeklődő szemeknek is megmutatták a modern és minden igényt kielégítő irodát.

A sajtótájékoztatón bemutatott új Törzsvezetési Pont a megyei kapitányság földszintjén található, egy korszerű, modern technikai eszközökkel felszerelt, tárgyalóként is használható iroda.

– A város 8 millió forinttal támogatta, hogy megvalósulhasson ez a hiánypótló szoba a rendőrségen – kezdte Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok. – Itt a kollégáim a legmagasabb szinten tudják elvégezni azokat a feladatokat, amelyek egy nagy eseménnyel kapcsolatban, vagy ne adj Isten egy természetei vészhelyzettel kapcsolatosak. Az EYOF-on jól vizsgázott a Törzsvezetési Pont, közel 3800 rendőrt és 500 polgárőrt irányítottak innen a kollégák. De természetesen a társszervektől is teljesítettek itt akkor szolgálatot. A sikerhez az emberi munka mellett a kiváló technikai felszereltség is kellett.

A szoba „lelke” egy informatikai vezérlőterem, ahonnan irányítani lehet a kivetítőket és a számítógépeket is. Segítségükkel nyomom követhető például a rendőrök helyzete, így könnyebb a feladatokat megszabni. A térfigyelő kamerák képét is figyelhetik, akár egyszerre többét is. A nagy mágneses tábla a különféle szituációk megoldásának szemléltetésére is alkalmas. Az terem teljes kialakítása 29 millió forintba került, ebből finanszírozott 8 millió forintot a város, a többit a rendőrség tette hozzá.

– Győrnek a rendőrséggel nagyon jó a kapcsolata, mindig megtaláljuk a közös hangot, így nem is volt kérdés, hogy segítünk ennek a központnak a létrehozásában – kezdte Borkai Zsolt polgármester. – Győr rohamosan fejlődik, szükségünk van a rendőrségre és továbbra is igyekszünk segíteni mindenben az egyenruhásokat. Úgy vélem ez a Törzsvezetési Pont ismét egy magasabb szintre lépés, s örülünk, hogy segíthettünk – zárta a polgármester.

A sajtótájékoztatón részt vett Radnóti Ákos alpolgármester is, akinek különösen szívügye Győr közbiztonsága. Az egyre több köztéri kamera mellett most ez a központ is sokat tesz hozzá ahhoz, hogy a városban élők minden körülmények között biztonságban érezzék magukat.

– Ez a Törzsvezetési Pont akkor tesz jó szolgálatot, amikor valamilyen kiemelkedő rendezvény zajlik a városunkban vagy természetesen az egész megyében – folytatta Csizmadia Gábor. – Mindenki emlékszik a 2013-as árvíz-és hóhelyzetre. Azt a vészhelyzetet is egy ehhez hasonló szobából irányítottuk, de sokkal kisebb helyen és sokkal szerényebb technikai körülmények között. Nem szeretnénk, hogy hasonló esemény miatt kelljen ide összehívni a szakembereket, de ha mégis, most már könnyebb lesz a munka ezen része.

A hatalmas monitorokon éppen a szolgálatban lévő rendőrök mozgása követhető

A Törzsvezetési Pont egyébként kiválóan alkalmas értekezletek, videokonferenciák, távoktatások megtartására is, így időt és pénzt is spórolhat a jövőben a rendőrség, arról nem is beszélve, hogy így több idő marad más, hasznos munka elvégzésre.

– A jövőben is lesznek olyan kiemelkedő eseményei Győr életének, amikor szükség lesz a Törzsvezetési Pont használatára – mondta el végezetül Borkai Zsolt.

Ez természetesen akkor is igaz, ha az EYOF-hoz mérhető rendezvény nem lesz a városban, de azért egy sportlövő, egy atlétikai Európa Bajnokság is rengeteg sportolót és érdeklődőt vonzhat a megyeszékhelyre.

Havassy Anna Katalin


Fotó: O. Jakócs Péter

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense