Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Augusztus 31. 20:35, hétfő | Sport
Forrás: mti

Bíró Attila a női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya

Bíró Attila a női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya

Szeptember elsejétől Bíró Attila lesz a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége hétfői ülésén szavazott bizalmat a szakembernek. Az utánpótlás szövetségi kapitányi posztot Faragó Tamás fogja betölteni.
Az MVLSZ honlapjának beszámolója szerint Bíró szerződése április 30-ig szól. A válogatott október 27-én világliga-selejtezőt játszik, ez lesz az új kapitány első tétmérkőzése.
A szakember Merész Andrást váltja a poszton, aki az augusztusi világbajnokságon elért kilencedik hely után ajánlotta fel lemondását. A tréner 2011 óta irányította a nemzeti csapatot, ez idő alatt világbajnoki bronzérmet (2013) és két Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a válogatottal (2012 és 2014), a londoni olimpián pedig a negyedik helyen zárt az együttessel.
Merész lemondásáról a hétfői ülésen döntött az elnökség, és egyúttal megbízta Bírót a válogatott vezetésével.
Bíró Attila legutóbb Új-Zéland női együttesét vezette. A magyar női válogatott elé kitűzött cél a januári belgrádi Európa-bajnokságon való eredményes szereplés, valamint az, hogy a kontinensbajnokságon vagy az áprilisi kvalifikációs tornán szerezze meg a riói olimpiai indulási jogot.
"A legfontosabb cél kivezetni a csapatot az olimpiára" - szögezte le a szövetségi honlapnak adott nyilatkozatában az új szövetségi kapitány, akinek az a véleménye, hogy a magyar válogatottat vezetni felemelő érzés.
"Ahogy mondani szokták: a szakma csúcsa. Megtisztelő a feladat, szívesen vállalom" - tette hozzá, majd azzal folytatta, hogy az Új-Zélandon eltöltött három év tökéletesen megfelelt arra, hogy feltérképezze a női vízilabdát, és felkészültnek érzi magát a munkára.
"Kétségtelen, időszűkében vagyunk. Ennek megfelelően az első és legfontosabb cél az olimpiai kvalifikáció megszerzése. Két lehetőségünk van erre, hiszem, hogy sikerrel vesszük majd az akadályt" - mondta. Álláspontja szerint a januári Európa-bajnokságon lenne jó kvótát szerezni, hiszen az rögvest aranyérmet jelentene, de - fűzte hozzá - akkor sem lesz szomorú, ha a selejtezőn vívja ki a válogatott a riói indulást.
"A lényeg, hogy meglegyen a kvóta" - hangoztatta.

sjk \ sgg \ bpt

MTI 2015. augusztus 31., hétfő 20:10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.