Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 14. 07:06, péntek | Helyi

Borkai Zsolt polgármester Szenes Iván Közéleti Díjban részesült

Borkai Zsolt polgármester Szenes Iván Közéleti Díjban részesült

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Szenes Iván tiszteletére az ingyenes emlékkoncertet szeptember 9-én, a budapesti Szenes Iván téren.

Az est keretében adták át a Szenes Iván Művészeti Díjakat is. Idén a Szenes Iván Életműdíjat Zalatnay Sarolta kapta, akivel együtt megnyertek több nemzetközi dalfesztivált és olyan Szenes slágereket vitt sikerre, mint a Tölcsért csinálok a kezemből, a Félteni kell vagy a Hosszú forró nyár. Vastag Tamás idén Szenes Iván Művészeti díjat kapott a Szenes slágerek hithű előadásáért. Burai Krisztián elsőként kapott dalszerzői munkásságáért Szenes Iván Művészeti díjat. A dalköltő kedvencét, a Hosszú az a napot dolgozta fel és adta elő Opitz Barbival közösen, aki a Kornay Marianne-Szenes elismerést kapott a Szenes slágerek legifjabb generációhoz történő eljuttatásáért.

Idén először került sor a Szenes Iván Közéleti Díj átadására, amelyet Győr városa és Borkai Zsolt polgármester nevében Radnóti Ákos alpolgármester vett át, aki beszédében arról az örömteli hírről is beszámolt, hogy Győr egyik parkját hamarosan Szenes Iván parknak nevezik el.

„Idén először a győri Adyvárosban is megrendeztük a Szenes Iván Emlékkoncertet. Hatalmas tömeg látogatott ki a rendezvényre, amelyik óriási sikerrel zárult. Kezdeményeztük, hogy a koncert helyszíne, emléket állítva a dalköltő munkásságának, a Szenes Iván park elnevezést viselhesse. Jövőre is ugyanitt tervezzük az emlékkoncertet." - fogalmazott az alpolgármester.

Az emlékkoncerten három generáció – Szenes Andor, Szenes Iván és Szenes Andrea – dalai csendültek fel a legendássá vált találkozások terén. A generációkat összekötő, töretlen sikerű dalokat Bodrogi Gyula, az Apostol együttes, Koós János, Dékány Sarolta, Opitz Barbi, Burai Krisztián, Zalatnay Cini, Bokor Marianne, Kocsis Tibor, Aradszky Marci, Fási Ádám, Fási Zsüliett, Nyári Károly, Nyári Edit, Nyári Alíz, Mészáros János Elek, Postás Józsi, Vastag Tamás, Korda György és Balázs Klári előadásában hallhatta a közönség.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.