Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 06. 06:00, szerda | Külföld

Börtönből lett panzió

Börtönből lett panzió

A Jail Hill Inn lett a legjobb ár-érték arányú panzió az USA-ban a Tripadvisor szerint, a turisták szavazatai alapján. A 140 éves épületben 1977-ben még bűnözők raboskodtak.

A régi cellák közül természetesen igen kevés maradt meg, bár kisebb részletek azért emlékeztetnek a hajdani funkcióra. Ilyen például, hogy a foglyok némelyike annak idején bevéste a nevét a fa ablakkeretekbe, és ezt afféle történelmi mementóként meghagyták. Ma ezt a bed and breakfast típusú szálláshelyet inkább a luxus jellemzi. Szinte minden szoba plüssbútorokkal van berendezve, hatalmasak az ágyak, kiváló minőségű az ágynemű, de nem hiányzik a kandalló, a gazdagon felszerelt bár és a Bluetooth hangszórórendszer sem.

Minden érkező vendéget pezsgővel és csokoládéval fogadnak. A hely specialitása a késő délutáni bor- és sajtpartik. A korábban itt lakóknak bizony nem volt részük ilyen kényeztetésben... „Ez egy olyan hely, ahonnan senki nem akar elmenni, régen pedig olyan volt, ahol senki sem akart maradni” – mondta Matthew Carroll tulajdonos a Los Angeles Times-nak. Pedig az árak nem alacsonyak: egy éjszakára szezontól függően 300-400 dollár között mozognak.

Forrás: turizmus.com

Fotó: jailhillgalena.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.