Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 25. 08:33, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Bronzérem a Mecsek Ralin

Bronzérem a Mecsek Ralin

Pénteken a gépátvétel után a Pécs Pláza parkolójában kialakított pályán kezdődött Kronome Ákos pilótának, és Molnár Zsolti navigátornak az 52. Mecsek Rally. Ákost kérdezem a verseny után.

Milyen volt közel a nézőkhöz autózni, meg-meg húztad-e a kéziféket?

- Nem vagyok nagy rajongója a prológoknak, de ez a pécsi azért egész jó szokott lenni. Nagyon jó volt látni, hogy ilyen sokan kilátogattak a Plázához. Fantasztikus érzés előttük, nekik autózni, hálásak érte. Próbáltunk kicsit látványosabban menni úgy, hogy ne tegyünk kárt a Skodában.

Másnap nyolc gyors várt rátok. Hetvehelyen sikerült második időt autóznotok a kategóriátokban. Ennyire bejött a szombati utolsó gyors?

- Az az érdekes számomra, nem éreztem, hogy gyorsabban mennék ezen a szakaszon, mint a többin. Az időnk itt mindig jó lett. Viszont voltak olyan gyorsaságik, ahol sokat kaptunk a kategóriatársaktól ezeket elemzem most. Nagyjából látom már az okát. Az egész versenyen bátran választottunk gumikat, ez szerintem bejött. Főleg a hetvehelyire igazán optimális volt, remekül működtek a Hankook gumik.

Vasárnapra csak négy gyors, de teljesen más jellegű pályákon küzdöttetek az idő ésa sporttársakkal szemben. Miként is sikerült a Skoda Fabia R2-őt úton tartani?

- Azt érzem, hogy a tempós pályákon közelebb vagyunk a többiekhez. Szoros csata alakult ki Hibján Jociékkal, tizedekre voltunk egymástól, jó küzdelem volt. Az autó futóművét kell hozzám szabni sokkal jobban, a lassú kanyarokban nem érzem most jónak. Ezen kell dolgoznom még. Volt egy kis műszaki problémánk vasárnap reggeli első gyorstól, a generátor meghibásodott, füstölt, így mentünk 2 szakaszt, ez megbolondította a motorvezérlőt, az autó gyengébb volt miatta. A szervizben cseréltük, az erő is visszatért a Fabiába.

Végezetül, mennyire vagy megelégedve az eredménnyel?

- Vasárnap szerettem volna felzárkózni Hibján Jociékra, de a generátor miatt nem sikerült az első körben, így tartottuk a pozicíónkat a végéig. Elégedett vagyok a helyezéssel és azzal, hogy időkben közelebb tudunk menni az elejéhez.

Legközelebb hol láthatunk benneteket rajthoz állni?

- Szeretnénk indulni a Nyíregyháza rallyn, ezen dolgozunk.
Köszönöm a Csapatunk és Partnereink segítségét: Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt.

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.