Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 23. 07:55, csütörtök | Belföld

Chef-legendák vacsorájával és az ükunokával ünnepelték a Gundel 125. születésnapját

Chef-legendák vacsorájával és az ükunokával ünnepelték a Gundel 125. születésnapját

2019. május 21-én egy estére visszatért a Gundelbe a legendás chef, Kalla Kálmán, hogy a jelenlegi executive cheffel, Litauszki Zsolttal bemutassák az étterem történelmi fogásait, valamint a jövő ízeit - tájékoztatta közleményében szer

Peter Knoll ügyvezető igazgató büszke arra, hogy ezzel az elegáns estével indult a jubileumi év, aminek során számos program ünnepli majd a legendás intézmény 125 éves fennállását.

Polyák Norbert ügyvezető igazgatóhelyettes köszöntötte a főleg törzsvendégekből és lelkes Gundel-rajongókból álló vendégsereget.

Gundel Takács Gábor, a Gundel család leszármazottja, az est házigazdájaként elmondta, hogy sokat jelent neki a Gundel-ház, ahol ükapja szobra fogadja a vendégeket, és jóleső érzés látni, hogy a 125 éves épületben hűen ápolják a tradíciókat.

Kozma Kálmán márkanagykövet a Gundel öt korszakát felelevenítve mutatta be a jubileumi est fogásait. Kalla Kálmán ikonikus libamáj és spárga ételei, valamint a Wampetics-féle epres túrógombóc váltakoztak Litauszki Zsolt innovatív kreációival, a csalán velutéval, a bodza szorbettel, valamint a rebarbarával és málnával körített őz-, vaddisznó duóval. A két séf által aláírt menükártya és az erre az alkalomra készült dedikált szakácskötény örök emlék maradhat a vendégeknek.

Angelus Barbara marketing és kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy fontos megőrizni azt, amitől a Gundel a Gundel, tehát a miliőt, az életérzést, a komplex éttermi élményt, de egyben 21. századivá is kell válni a kommunikációban, arculati elemekben, de a legújabb nyersanyagok felhasználásában és a konyhatechnológiában is. Beszédében kiemelte, hogy a trendi gasztronómiai kínálatban is megérdemelt helye van a Gundelnek.

Kalla Kálmán meghatódottan mesélte, hogy milyen különleges érzés volt a Gundelbe egy estére visszatérni. „Felemelő élmény, hogy számítanak tapasztalataim. Örültem, hogy visszajöhettem, benézhettem Zsolt konyhájába és ott rendet, tisztaságot tapasztaltam. Zsolt olyan alapanyagokkal és technológiával készíti a fogásokat, ami azt gondolom, ígéretes jövőt tartogat."

Litauszki Zsolt számára nagyon inspiráló volt, hogy egy igazi legendával főzhetett együtt, és egy álma vált valóra azzal, hogy a Gundelben dolgozhat és alkothat.

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.