Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 11. 06:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Csak üres ígéreteket kapott a cégcsoport

Csak üres ígéreteket kapott a cégcsoport

December óta folyamatos az elbocsátás a Bácsalmási Agráripari Zrt.-nél. A valamikori 700 főből már csak 100-an dolgoznak a cégcsoportnál. A térség legnagyobb foglalkoztatójaként többször kértek állami támogatást a munkahelyek megtart

A Bácsalmási Agráripari Zrt.-ben egykor 12 ezer sertést tenyésztettek, ez a szám most alig haladja meg a 700-at. A dolgozók száma is folyamatosan csökken, a cégcsoport pár évvel ezelőtt Bácsalmástól Bábolnáig 700 embert foglalkoztatott, ebből ma már csak 100-an dolgoznak.

A térség egyik legnagyobb foglalkoztatója többször kért kormányzati segítséget, de csak ígéreteket kapott. Bácsalmás körzetében az emberek közel negyede van munka nélkül.

Pál László, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ kirendeltségi vezetője szerint a hazai élelmiszeripari cégek azonnali kormányzati segítség nélkül elveszítik versenyképességüket az olcsó élelmiszereket gyártó külföldi cégekkel szemben. A hazai sertésállomány folyamatosan csökken, a húsipari értékesítés pedig egy év alatt 10 százalékkal esett vissza.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő