Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Augusztus 24. 12:52, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Csendszennyezéssel vádolnak egy papagájt

Csendszennyezéssel vádolnak egy papagájt

Állandóan az Old MacDonald Had a Farm című gyerekdalt énekli egy papagáj Nagy-Britanniában, amivel már annyira a szomszédok agyára ment, hogy panaszt tettek az önkormányzatnál a madár gazdája ellen csendszennyezés címén.

A 12 éves afrikai szürkepapagáj, melynek neve Buddy mindazonáltal nem vádolható teljesen monoton műsorszolgáltatással, mivel a dal szünetei közben gyakran üvölti, hogy "rendőrség!" - ahogy a torkán kifér. Emellett van, hogy azt rikácsolja: "rendőrség, kamera, felvétel!" Ha telefon szól, Buddy azonnal rákezdi a "Helló! Ki beszél?" kérdésre. A madár műsorát Az Addams család-tévésorozat főcímzenéjével is sokszor színesíti.

A szomszédok két év óta szenvednek a Buddy-show-tól. Panaszukra az önkormányzat azt javasolta a madár gazdájának, a 62 éves Stephen White-nak, hogy tanítsa meg a papagáját hallgatni. A tanácson a férfi csak kacagni tudott."Buddyt nem lehet csendre bírni. Mégis mit várnak tőlem? Vágjam el a hangszálait? Többször költözködtünk, de bárhol laktunk is korábban, sohasem volt baja senkinek Buddyval. Mindig a lakáson belül van, soha sincs a szabadban" - mondta White.

Jelenleg az önkormányzat ott tart, hogy zajfigyelő berendezést telepített az egyik szomszéd lakásába, aki két hónapon át szorgosan feljegyezte a papagáj összes "nyilatkozatát".Az önkormányzat közölte White-tal, azt kockáztatja, hogy felelősségre fogják vonni antiszociális viselkedésért.White közölte, hogy készen áll a jogi harcra megjegyezve, hogy az egész hercehurca teljes adópénz-pocsékolás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).