Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 25. 08:04, szerda | Helyi sport

Csodálatos kézilabda küldetés

Csodálatos kézilabda küldetés

A Győri Audi ETO KC – Vasas SC magyar bajnoki találkozó forgatókönyve hasonlóképp alakult a nyár folyamán vívott felkészülési mérkőzéshez.

A K&H női kézilabda liga 1. fordulójának összecsapásán a versenysorozat élharcosa és újonca küzdött meg a bajnoki pontokért, mely kiegyenlített párharcban a hazaiak javára dőlt el.
Végeredmény: 40-15

„Együtt a mellrák ellen” – Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, melynek apropóján a zöld-fehér együttes az október 24-én megrendezésre kerülő Győri Audi ETO KC – Vasas SC magyar bajnoki találkozót a kampánynak ajánlotta fel. A játékosok, a karjukon rózsaszín szalagot viselve hívták fel a figyelmet a korai felismeréshez nélkülözhetetlen rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára.

1. félidő
A zöld-fehérek az alábbi felállásban kezdték a mérkőzést: Fodor, Amorim, Görbicz, Broch, Mörk és Althaus, a kapuban Kiss.
A mérkőzés első találatát húzást követően Fodor szerezte szélről, majd Görbicz büntetőt értékesített (2-0). Hamarosan Mörk és Amorim is beszállt a gólgyártásba, így tíz perc elteltével már hatgólos az előny a hazaiak javára (6-0). A vendégek először a 17. percben találtak rést a győri védőfalon, Hanusz jóvoltából megszületett a szépítő gól (12-1). Továbbra is tartotta magabiztos előnyét a győri együttes, tíz perccel a félidei szünet előtt 15-3 az állás. A zöld-fehérek fiatalítottak – Pál, Szilovics és Varga is a pályán – a különbség pedig tovább nőtt, az első játékrész végére 19 gólos különbség alakult ki Kiss Éváék javára.
Félidei eredmény: 22-3

2. félidő
A második félidő első találatát Amorim szerezte átlövésből, Mörk büntetőből talált be. Rózsa találatával már négy gólnál jár a vendégcsapat (24-4), a győri lányok magabiztos húszgólos előnye azonban megrendíthetetlennek tűnik. A második játékrész feléhez közeledve tovább nőtt a különbség a két csapat között, a vendégek minden energiájukat mozgósítva igyekeztek bevenni Kiss kapuját, azonban tíz perccel a lefújás előtt 34-11-es állás alakult ki. Az utolsó néhány percben sem változott a játék képe, így a várakozásoknak megfelelően elsöprő hazai győzelem született.
Végeredmény: 40-15

Nézőszám: 2275 fő


Kovács Péter: „Az első félidővel nagyon elégedetlen vagyok, rengeteg hibával játszottunk és az is árulkodik a teljesítményünkről, hogy a 16. percben tudtuk lőni az első gólunkat. A két szám mindent elmond – a 40 kapott gól nagyon sok, a 15 lőtt pedig nagyon kevés.”

Ambros Martín: „Nagyon nagyra értékeljük a Vasas együttesének pozitív hozzáállását a mérkőzés korábbi időpontjának elhalasztásához, ezt ezúttal is köszönjük nekik. Nagyon sok mérkőzésünk van most sorozatban nagyon rövid idő alatt, de ezek tudatában is azt mondhatom, hogy a csapatom egy nagyon jó munkát végzett és az első pillanatoktól kezdve küzdött, teljes koncentráltsággal és motiváltsággal harcolt a bajnoki pontokért. Elégedett vagyok és örülök annak, hogy a fiatalok valós segítséget tudtak nyújtani ma a csapatnak.”

Fodor Csenge: „Küzdős mérkőzés volt, egy percig sem becsültük le az újonc csapatot. Örülök, hogy a kulcsjátékosok tudtak pihenni, és, hogy mi fiatalok hozzá tudtunk járulni a győzelemhez.”

Forrás: gyorietokc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak