Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 11. 09:19, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: adal.hu

Dánielfy Gergely nyerte A Dal 2018 első elődöntőjét

Dánielfy Gergely nyerte A Dal 2018 első elődöntőjét

Dánielfy Gergely és az Azt mondtad című szerzemény nyerte 47 ponttal a közmédia dalválasztó showműsora, A Dal 2018 első elődöntőjét szombaton.

A Duna Televízióban és a Duna World csatornán élőben közvetített műsorból a zsűri döntése alapján a döntőbe került még Süle Zsolt a Zöld május című dallal, 45 ponttal, valamint Heincz Gábor Biga, aki a Good Vibez című számot adta elő, amelyért 42 pontot kapott.

A közönség szavazataival jutott tovább a Leander Kills és a Nem szól harang, így ez a produkció is ott lesz a február 24-i döntőben.

A Dal 2018 Felfedezettjének járó díjat Dánielfy Gergely nyerte.

Lehet már szavazni A Dal 2018 Akusztik fődíjára is, erről a közönség idén is online voksolással dönthet. Az akusztikus feldolgozásokra A Dal 2018 hivatalos oldalán, adal.hu-n az "Akusztik" menüpontban lehet szavazni február 21-én szerdán éjfélig. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.

A második elődöntőt február 17-én rendezik. A két adásból négy-négy dal jut tovább a február 24-i döntőbe, közülük kerül ki A Dal 2018 nyertese, így eldől, kié lesz Magyarország legjobb dala.

A Dal 2018 két műsorvezetője Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie.

Címkék: A dal, Dal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.