Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 28. 08:57, péntek | Életmód
Forrás: Premier Communications

Divatban az újrahasznosítás

Divatban az újrahasznosítás

A recycling egyre trendibb, és ez a divattervezőket sem hagyja hidegen.

Ha csak az aludobozokat nézzük, akkor sem győzzük csodálni, mennyi csodaszép ékszert, pénztárcát és ruhát készítenek belőlük, illetve nyitófüleik újrahasznosításával a dizájnerek. Nancy Juddról még 2011-ben olvashattunk, Aluminum Drop Dress néven emlegetett ruhája kapcsán. Judd egy zuhanfüggönyre varrt aludobozokból kivágott könnycsepp- és körmintákat, és a ruha olyan látványos lett, hogy sokan akartak hasonlóval előállni.

újrahasznosítás

Ellie Mücke divattervező továbbgondolta a témát, és nem állt meg az aludobozoknál. „Padma Petalz” nevű ruhájához mintegy 2000 alumínium kávékapszulából vágott ki összesen több mint 6000 apró szirmot. A szemet gyönyörködtető végeredmény nem maradt elismerés nélkül: 2013-ban az Upcycle challenge nevű „kihívás” nagykövetévé választották.

ellie

Persze a világsztárok közül is egyre többen válnak a környezetvédelem élharcosaivá: Michelle Monaghan például az idei MET gálán viselt egy olyan vegán bőrruhát, amelynek felső részét sörösdobozok újrahasznosításával alakította ki Rosie Assoulin divattervező. Az aprólékos munkával készült ruhára sokan felfigyeltek, a divatrajongók pedig abban bíznak, hogy hamarosan mások is terveznek majd hasonló csodákat.

MET

A környezetvédelem ügyét számos ismert ember is a szívén viseli. Al Gore, volt amerikai alelnök a globális felmelegedés elleni közdelem élharcosa, Brad Pitt afrikai vadrezervátumokat támogat, Leonardo Di Caprio pedig a klímaváltozás ellen küzd a hétköznapokban.Jó példáért szerencsére nekünk, magyaroknak sem kell a szomszédba menni. Az ismert énekesnő, Janicsák Veca, a népszerű lemezlovassal, DJ Free-vel, valamint a Szomszédnéni Produkciós Iroda két humoristájával, Bálint Ferenccel és Tóth Szabolccsal együtt vett részt a „Dobd be magad” környezetvédelmi kampányban, ahol az aludobozok szelektív gyűjtésére buzdították a lakosságot.A www.dobdbemagad.com oldalon „munka közben” is láthatjátok őket, október 31-ig pedig még értékes nyereményekre válthatjátok a kiürült aludobozaitokat.

Címkék: újrahasznosítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.