Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 22. 00:32, szerda | PR

Dohányzóasztalt a nem dohányzóknak is!

Dohányzóasztalt a nem dohányzóknak is!

Van néhány olyan bútor, amelyek jól átgondolt megválasztásával egészen más kinézetet kölcsönözhetünk otthonunknak.

A nappali egyik meghatározó része a kanapé, de a megfelelő dohányzóasztal is sokat javíthat vagy épp ronthat az összképen.

A dohányzóasztal ezer arca

A dohányzóasztal (nevével ellentétben) nem pusztán azokban a háztartásokban tesz jó szolgálatot, ahol szívesen füstölögnek a háziak. Ideális esetben minden nappaliban akad annyi hely, hogy kényelmesen elférjen egy ilyen asztal, ezzel is megkönnyítve a pihenést.

A dohányzóasztal ugyanis a kanapétól karnyújtásnyira elhelyezett bútordarab, így funkcióját tekintve sokféleképpen használható. Tárolhatunk rajta távirányítót, aktuálisan olvasott könyvet, magazinokat, de akár a hangulatot is kiegészíthetjük néhány gyertyával vagy évszaknak megfelelő virággal.
A dekoráció és a praktikum egyaránt lehet tehát cél egy kisasztal választásakor, ennek megfelelően érdemes válogatni a kínálatból.

Anyagok, színek, formák - nem is olyan könnyű választás

Az online webáruházak elterjedésével az elképzelt bútordarabok beszerzése jelentősen könnyebb, mint néhány évtizede. Nem pusztán a beszerzés vált könnyebbé általa, de az elérhető választék is igen szélessé vált.
Dohányzó asztal vásárláskor legtöbben a tömörfa vagy laminált, fa hatású anyagok közül válogatnak, de manapság már a különféle műanyag és üveg megoldások is gyönyörködtetnek. Az ideális forma megtalálása azonban már nem egyszerű feladat, a kerektől a szögletesen át az egészen érdekes alakzatokig minden megtalálható a piacon.


Sem anyagában, sem formájában nem érdemes azonban túlzottan a többi berendezési tárgytól elrugaszkodni, hiszen minden nappalinál fontos az egységes összkép. A dohányzóasztal színének megválasztásakor már lehetünk valamivel bátrabbak, hiszen a díszpárnák mellett ezzel kedvező áron dobhatjuk fel életterünket. Ha olcsóbb darabot választunk, akár évente le is cserélhetjük azt, mellyel meglepő hatást érhetünk el.

Hihetetlen magasságok és mélységek

Van itt azonban még egy szempont, amit figyelembe kell venni. Dohányzóasztalra gondolva jellemzően alacsony bútorok jutnak eszünkbe. Nem véletlenül nehéz ellenállni annak, hogy akár a lábtartót is ezzel a bútordarabbal helyettesítsük. :)

Ma már vannak ugyanakkor nagyon mutatós magasabb darabok is, amik szintén kiváló díszként szolgálhatnak otthonunkban anélkül, hogy funkciójukat vesztenék. A magasított dohányzóasztal alja akár tárolásra is alkalmas lehet, így adva egy újabb életet egy megszokott bútornak. Magas dohányzóasztal választása esetében azonban célszerűbb inkább a kanapé mellett, amolyan éjjeliszekrény szerűen elhelyezni bútorunkat, hogy ne zavarjon a kényelmes pihenésben.

Plusz egy jó tanács: ha pici gyermekünk van vagy állatot tartunk, érdemes inkább a magasabb dohányzóasztalok között válogatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.