Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 04. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Elnöki Kabinet

Doktorok találkoztak

Doktorok találkoztak

A Pozsonyi Önkormányzati Kerület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat több mint 15 éves kapcsolatának egyik újabb állomásaként orvosok közötti találkozót szervezett a két megye a közelmúltban, Pozsonyban.

A találkozó létrejöttében és megszervezésében kiemelkedő szerepe volt PhDr. Németh Gabriella asszonynak, a Pozsonyi Önkormányzati Kerület alelnökének, aki házigazdaként köszöntötte a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház képviselőit.

A találkozón a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház felső vezetését képviselve részt vett Dr. Tamás László János, főigazgató-főorvos, Prof. Dr. Oláh Attila, orvos-igazgató és Dr. Skaliczky Zoltán, szervezési igazgató, a főigazgató-főorvos általános helyettese.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház részéről a szlovák delegációt MUDr. Miroslav Bdžoch PhD. főigazgató fogadta kollégáival (MUDr. Marta Hájková, CSc., MPH, igazgató-helyettes;
Prof. MUDr. Martin Huorka, CSc., gastroenterológus; MUDr. Vladimír Kostka, MHA, igazgató-helyettes).

A két kórház vezetői első ízben találkoztak egymással, így ez alkalommal a két intézmény kölcsönös bemutatására került sor, érintve az intézmények erősségeit, illetve a megoldásra váró kihívásokat egyaránt. Mindkét intézményvezető megerősítette a kapcsolat további elmélyítésének igényét. Előrevetítették, hogy a következő találkozó alkalmával a szorosabb együttműködés lehetséges területeit veszik számba.

A találkozó közvetlen, jó hangulatban telt, a baráti légkör, a kölcsönös nyitottság és érdeklődés a további együttműködés biztosítéka lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.