Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 02. 16:20, péntek | PR

Duguláselhárítás a lakásban- ezek a legjobb módszerek!

Duguláselhárítás a lakásban- ezek a legjobb módszerek!

Eldugult lefolyó nehezíti meg a konyhai tevékenységet? Bűz és visszafelé folyó víz társul a fürdőszoba használatához?

A konyha, a fürdőszoba és a toalett otthonunk azon helyiségei, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a kényelemhez és a komfortossághoz. De vajon mi a helyzet akkor, ha makacs dugulásokkal szembesülünk? Vajon beválik a pumpálás, vagy kénytelenek leszünk különféle duguláselhárító alapanyagokkal próbálkozni? Ez a kérdés sokakban felmerül, amikor nem folyik le a víz, vagy éppen a szennyvíz köszön vissza újra és újra. Nézzük, mit ajánl a duguláselharitas.net csapata annak érdekében, hogy a lefolyókkal és a vízvezetékekkel mindig minden rendben legyen!

Természetes alapanyagok és vegyszerek

A legtöbben úgy vannak vele, hogy maguk szeretnék megoldani a duguláselhárítást. Ehhez szerencsére ma már nagyon sokféle alapanyag közül választhatunk. Még csak maró hatású vegyszereket sem kell alkalmazni a siker érdekében, hiszen az ecet, a szódabikarbóna és a forró víz társítása sok esetben megoldást kínál a bajra. A sütőpor és az ecet is jó szolgálatot tesznek, de a trisó, vagy a bórax is megérnek egy misét. Vannak, akik fél liter kólát öntenek az eldugult lefolyóba, ami hisszük vagy sem, igenis remek választásnak bizonyul.

Ha mégsem lett volna ezek egyikétől sem átjárható a lefolyó, akkor jöhetnek az otthoni duguláselhárítás igazi nagyágyúi, a boltok polcain sorakozó vegyszerek. Granulátumok és gél állagú készítmények várják, hogy felvehessék a küzdelmet a makacs dugulásokkal. De mi a helyzet akkor, ha mégsem sikerül átjárhatóvá tenni a rendszert? Ilyenkor érdemes szakember segítségét kérni.

Csőspirálos duguláselhárítás

A duguláselhárítás terén tevékenykedő profik legtöbbször a csőspirálos duguláselhárításra esküsznek. A csak csőgörénynek is nevezett spirálokat óvatosan engedi a szakember a lefolyóba. Azok méretét mindig a dugulás helyének, a vezetékek vastagságának megfelelően érdemes megválasztani. A konyhai mosogató esetében szinte kivétel nélkül vékonyabb spirálok szükségesek, mint a toalett dugulásakor. Akár házilagos használatra is beszerezhető ilyen eszköz, de mivel alkalmazása már némi szakértelmet is megkövetel, ezért laikusként nem biztos, hogy célszerű próbálkozni vele. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a toalett esetében az idegen tárgyak, vagy például a gyökérbenövések miatt akár a WC csésze felbontása, vagy a cső cseréje is szükségessé válhat, így makacs, visszatérő dugulások esetében mindenképpen hasznos, ha profi segítséget kérünk.

Magasnyomásos mosatás alkalmazása

Az úgynevezett Womázás ipari és kommunális méretekben is remek választás a dugulások megszüntetésére. A magas nyomású mosatásnak köszönhetően a rendszer teljes keresztmetszetében átmosásra kerül, tehát nem fordulhat elő, hogy a dugulás ismételten felüti a fejét. Míg a hagyományos csőspirálos módszerrel gyakran nem távolítható el minden szennyeződés, addig a nagynyomású víz minden részletében megtisztítja a járatokat.

Kamerás cső-és csatornavizsgálat

A vizes szakemberek döntő töbsége rendelkezik olyan diagnosztikai eszközökkel amivel a csatornahálózat belsejét is meg tudják vizsgálni. Tehát, nem csak duguláselhárítás terén tehet jó szolgálatot a kamerás cső-és csatornavizsgálat, hanem például a rendszer átnézésekor, annak állapotfelmérésekor, vízvezeték szereléskor is. Használt ingatlanvásárlás után kifejezetten hasznos lehet egy ilyen kamerával ellátott szonda rendszerbe engedése, hiszen így képet kaphatunk arról, hogy az ingatlanhoz tartozó rendszer milyen állapotban van. Felújítás, korszerűsítés alkalmával is megéri mellette letenni a voksot, de természetesen a dugulások helyének pontos meghatározása is egyszerűen megtörténhet ilyen módon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt

2024. Március 26. 08:09, kedd | PR

Vékonyabb és hatékonyabb a grafitos hőszigetelés

A grafitos hőszigeteléssel plusz egy mosdó vagy gardrób nyerhető, alacsonyabb rezsi mellett