Városlista
2019. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2019. Március 04. 12:15, hétfő | Helyi

Duo Vivo koncert a Zsinagógában

Duo Vivo koncert a Zsinagógában

Ingyenes koncertre várja a zene szerelmeseit Nemes- Jeles Judit fuvolaművész és a győri Stummer Márton gitárművész, március 8-án, pénteken a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében, a volt Zsinagógában.

A Duo Vivo fuvola-gitár duót Nemes-Jeles Judit és Stummer Márton alkotják. 2016 óta rendszeresen koncerteznek, színes repertoárjukon a klasszikus zenétől a dzsesszig, a klezmeren át szólalnak meg különféle darabok. Az átiratok mellett saját kompozíciók is megszólalnak, melyek erre a felállásra készültek.


Nemes-Jeles Judit 1993-ban született Budapesten. Zenei tanulmányait Balog Evelin és Nagy Katalin tanítványaként kezdte a váci Pikéthy Tibor Szakközépiskolában, klasszikus fuvola szakon. Tanári diplomáját a győri Varga Tibor Zeneművészeti Egyetemen szerezte Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész növendékeként. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művész mesterszakos hallgatója, tanára Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas karmester, fuvolaművész.

Több hazai és külföldi versenyen szerepelt sikerrel, egyetemi évei alatt pedig számos mesterkurzuson vehetett részt többek között Ruth Wentorf, Barth István, Gyöngyössy Zoltán, Adorján András, Emmanuel Pahud, Emily Beynon és Jean-Michel Tanguy kurzusain.

Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt.


Stummer Márton 1991-ben született Győrben. Zenei tanulmányait a Richter János Konzervatóriumban végezte klasszikus gitár és zeneszerzés szakon, Róth Ede, Pusztai Antal és Reményi Attila növendékeként. Tanári diplomáját a Varga Tibor

Zenemüvészeti Egyetemen szerezte meg, majd 2o18-ban kitüntetéses művészdiplomát vehetett át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Csáki András növendékeként.

Több hazai és nemzetközi verseny győztese és díjazottja. Saját kompozícióit számos nemzetközi fesztiválon sikerrel mutatta be, (Boston-USA, Guitar Gems Festival-Israel, World Guitar Competiton-Serbia, European Guitar Festival-Németország, Uppsala Internation Guitar Competiton-Svédország). Rendszeresen koncertezik, aktív résztvevője különböző klasszikus, kortárs és jazz és világzenei formációknak is.

A koncert 19 órakor kezdődik!

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 16:35, hétfő | Helyi

Együttműködést írt alá a kamara és az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem, hétfőn.

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Május 19. 08:03, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp május 20-tól

2019. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 20. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: