Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 04. 12:15, hétfő | Helyi

Duo Vivo koncert a Zsinagógában

Duo Vivo koncert a Zsinagógában

Ingyenes koncertre várja a zene szerelmeseit Nemes- Jeles Judit fuvolaművész és a győri Stummer Márton gitárművész, március 8-án, pénteken a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében, a volt Zsinagógában.

A Duo Vivo fuvola-gitár duót Nemes-Jeles Judit és Stummer Márton alkotják. 2016 óta rendszeresen koncerteznek, színes repertoárjukon a klasszikus zenétől a dzsesszig, a klezmeren át szólalnak meg különféle darabok. Az átiratok mellett saját kompozíciók is megszólalnak, melyek erre a felállásra készültek.


Nemes-Jeles Judit 1993-ban született Budapesten. Zenei tanulmányait Balog Evelin és Nagy Katalin tanítványaként kezdte a váci Pikéthy Tibor Szakközépiskolában, klasszikus fuvola szakon. Tanári diplomáját a győri Varga Tibor Zeneművészeti Egyetemen szerezte Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész növendékeként. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művész mesterszakos hallgatója, tanára Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas karmester, fuvolaművész.

Több hazai és külföldi versenyen szerepelt sikerrel, egyetemi évei alatt pedig számos mesterkurzuson vehetett részt többek között Ruth Wentorf, Barth István, Gyöngyössy Zoltán, Adorján András, Emmanuel Pahud, Emily Beynon és Jean-Michel Tanguy kurzusain.

Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt.


Stummer Márton 1991-ben született Győrben. Zenei tanulmányait a Richter János Konzervatóriumban végezte klasszikus gitár és zeneszerzés szakon, Róth Ede, Pusztai Antal és Reményi Attila növendékeként. Tanári diplomáját a Varga Tibor

Zenemüvészeti Egyetemen szerezte meg, majd 2o18-ban kitüntetéses művészdiplomát vehetett át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Csáki András növendékeként.

Több hazai és nemzetközi verseny győztese és díjazottja. Saját kompozícióit számos nemzetközi fesztiválon sikerrel mutatta be, (Boston-USA, Guitar Gems Festival-Israel, World Guitar Competiton-Serbia, European Guitar Festival-Németország, Uppsala Internation Guitar Competiton-Svédország). Rendszeresen koncertezik, aktív résztvevője különböző klasszikus, kortárs és jazz és világzenei formációknak is.

A koncert 19 órakor kezdődik!

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.