Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 16. 09:00, hétfő | Helyi

Egész nap az egészségről - a Generációk Házában

Egész nap az egészségről - a Generációk Házában

Szombaton rendezte meg a győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Általános Iskola és Óvoda és az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület közös rendezvényét, a győri Generációk Házában.

"A védőháló a családokért" című pályázat keretein belül megrendezett eseményen egész nap Mihály nap alkalmából megrendezett vásár várta az érdeklődőket. A gyerekeket egész napos játszóház várta, a SAS és KOS társasjátékos közreműködésével; kézműves foglalkozásokon vehettek részt , ahol saját kezűleg készíthettek szebbnél szebb dolgokat.

A rendezvény közös énekléssel kezdődött. A nap folyamán a gyerekek, Szarka Fedor Guidó-tól nézhettek Pantomimes előadást.

Az emeleten az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület elnöke, alelnökei és alapító tagjai értékes, pozitív gondolatokkal teli előadásokkal és két féle terápiás kezeléssel várták az érdeklődőket: Ph.D. Dr. Szőke Henrik antropozófus orvos, gyermekgyógyász szakorvos, az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület alapító tagja és alelnöke; Csobay József fogász, fogműves mester, antropozófus terapeuta, az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület elnöke és alapító tagja megosztotta a jelenlévőkkel egyesületük létrejöttének történetét is; Bödök Károly biológus, antropozófus terapeuta, az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület alapító tagja és alelnöke és Dr. Vincze Gábor szülész-nőgyógyász szakorvos, antropozófus orvos.

Wágner Andrea egészségtan tanár, Waldorf óvónő gyakorlatban ismertette meg hallgatóságát a külső beavatkozásokkal; Jörg Judit antropozófus terapeuta, Pressel masszőr, a Dr. Simeon Pressel féle masszázs alkalmazója pedig lábfej masszázs-kezelés- megtapasztalás- érzékelés folyamatot mutatta be mindazoknak, akik szívesen kipróbálták.

Az rendezvény kísérőprogramja Csobay Dániel fotókiállítása volt, a Ph.D. Dr. Szőke Henrik által vezetett AntroMedicArt Egyesület két évvel ezelőtti tanulmányútjáról; illetve egy, Csobay József által megálmodott és berendezett, saját tulajdonú Waldorf baba gyűjtemény kiállítás.

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

A rendezvény sikerét az egész napos nagy érdeklődés igazolta. A program 18 órakor zárult.

Több fotót és a részletes beszámolót itt olvashatják:

http://ezisgyor.blogspot.hu/2017/10/egesz-nap-az-egeszsegrol-generaciok.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.