Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Szeptember 28. 07:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Egy kisteherautó alvázában elrejtőzve próbáltak Magyarországra szökni

Egy kisteherautó alvázában elrejtőzve próbáltak Magyarországra szökni

Egy lengyel rendszámú Fiat márkájú kisteherautó alvázában kialakított rejtekhelyen megbújva próbált kilenc iraki bevándorló átjutni a román-magyar határon - közölte szerdán a román határrendészet.

A jármű két román állampolgárságú utasa - a sofőr és kísérője - kedden jelentkezett határátlépésre a Nagylak II-Csanádpalota autópálya-határátkelőnél. A határrendőröknek feltűnt, hogy a jármű rakodófelülete a szokásosnál magasabban helyezkedik el. Ezért alaposabban átvizsgálták a teherautót, amelynek platója alól erre a célra kialakított rejtekhelyről nyolc, 44 év alatti felnőtt egy 16 éves kiskorú került elő.

Kihallgatásuk során megállapították, hogy valamennyien iraki állampolgároknak. Azt állították, hogy azért próbáltak illegálisan átjutni a román-magyar határon, hogy bejussanak a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe. A teherautó vezetője és kísérője azt mondta: 1300 eurót kaptak azért, hogy a migránsokat Németországba szállítsák.

A román határrendészet a határsértők ellen tiltott határátlépés, a román gépkocsivezető és kísérője ellen pedig embercsempészés gyanújával kezdeményezett büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.