Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 17. 13:42, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotóillusztráció: pixabay

Egy medve sétálgatott Miskolcon

Egy medve sétálgatott Miskolcon

Vasárnap hajnalban egy medve sétált Miskolcon. A szakemberek azt kérik, ha valaki medvét lát a Sajó mentén, értesítse a természetvédelmi őröket - írta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vasárnap hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, melyen jól láthatóan egy medve sétál a négysávos úton. A lakosság és a medve biztonsága érdekében a nemzeti park munkatársai folyamatosan figyelik a Sajó mentét, és kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

A Miskolc környékén látott állat feltehetően nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, ugyanis a természetvédelmi őrök Szirmabesenyő határában több helyen látták kis bocsát is.

Szombaton reggel Sajókeresztúr főterére tévedt egy medve, majd Szirmabesenyő irányába vette az irányt. Akkor a nemzeti park igazgatóság a helyi polgárőrséggel, a rendészettel, valamint a rendőrséggel közösen vonult fel a Szirmabesenyő és Sajókeresztúr közötti területre.

A szombat délutáni órákban a szakemberek a Miskolci Állatkert munkatársaival közösen igyekeztek befogni a medvét. A közösségi médiában több helyen megjelentekkel ellentétben nem üldözték, nem akarták kilőni, csak a medve és a lakosság biztonsága a cél - közölte a nemzeti park igazgatósága.

Címkék: medve, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.