Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Május 31. 14:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Egyméteres magasságban hömpölygött az ár Budafokon

Egyméteres magasságban hömpölygött az ár Budafokon

Húsz embert kellett kiköltöztetni a Fejér megyei Igaron, mert a víz és a sár több utcát is elárasztott a vasárnapi özönvízszerű esőben. A főváros XXII. kerületében is több családot kellett kiköltöztetni.

Budafokon utcákat öntött el a víz, mert a Hosszú-réti patak kilépett medréből. Volt olyan terület, ahol több mint 1 méteres magasságban hömpölygött az ár.


A víz alámosta a 41-es villamos töltését is, ezért egy szakaszon pótlóbuszok járnak. Az áradás környezetszennyezéssel is járt, ugyanis egy autószerelő műhely raktárából olajat mosott ki a víz. Reggelre visszahúzódott a patak a medrébe, a tűzoltók még kora reggel is dolgoztak a kerületben a károk elhárításán.


Jégeső és járhatatlan utak

Nagykanizsán is több utca víz alá került, de hatalmas felhőszakadás és jégeső volt Pest megyében Érden, Törökbálinton és Budaörsön is. A heves esőzés miatt utak váltak járhatatlanná, több autó akadt el mindkét településen. Törökbálint egyes részein 1 méter magasan hömpölygött a víz, egy családot kellett kiköltöztetni.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről