Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 12. 06:42, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Egyre több kutyában már ott a csip

Egyre több kutyában már ott a csip

A kutyatulajdonosok többsége már decemberben beültette kutyájába azt a csipet, amit egy önkormányzati rendelet tett kötelezővé januártól. A csip azért kell, hogy az elkóborolt állat azonosítható legyen. Januárban még csak figyelmezteti

Január elsejétől minden kutyatulajdonosnak kötelező csipet ültetni kedvencébe Sopronban, hogy az állat és gazdája is azonosítható legyen. A városban csaknem 5500 ebet tartanak számon. A csip azért kell, hogy az elkóborolt állat és gazdája is azonosítható legyen, és hogy a városban minden eb megkapja a szükséges oltásokat.

A kutyák csipjeit egy leolvasóval a gyepmesterek és a közterület-felügyelők ellenőrizhetik. Januárban még csak figyelmeztetik a gondatlan gazdikat, de februárban már 30 ezer forintra is büntethetik azokat a kutyatulajdonosokat, akik nem gondoskodtak az állatok csipezéséről.

Kuslics Balázs, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője elmondta, úgy látják, erre nem lesz szükség, hiszen a csaknem 5500 kutyatulajdonosból már több mint 4000 gondoskodott a csipről.

A csipet az állatorvos ülteti be az eb bőre alá, ez néhány ezer forintos költséget ró a gazdikra.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.