Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 27. 22:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Elképesztő sminkek és tehetségek Győrben

Elképesztő sminkek és tehetségek Győrben

Új trendek vagy csak a Halloween adja az ötleteket? Utánajártunk! Egy biztos: az utcán nem szívesen találkoznánk velünk…

Professzionális make-up-ok készülnek egy győri sminkiskola gyakorlati műhelyében. A kezdeményezés nem mai, hiszen már 5 éve folynak a smink-képzések Bencsics Rita sminkmesternél. Az őszre készülve pedig rengeteg a megvalósítandó ötlet a tanulók fejében is. Van, aki alkalmi sminkekkel remekel, de akadnak, akik inkább a kreatív vonalat fejlesztik tovább.

Honnan születnek az inspirációk? Hol és hogyan lehet ezt megtanulni? – kérdeztük Bencsics Ritát, a sminkiskola vezetőjét.

Divatsminkes képzéseket indítunk bárki számára, aki úgy érzi, hogy szeretne ezzel foglalkozni. A képzés két szinten folyik, egy Basic és egy Master-képzést építettünk fel. A tanfolyamok anyagai egymásra épülnek, de külön-külön is jól használhatóak. Az évek bizonyítják, hogy a tananyagok kidolgozottsága éppen a legmegfelelőbb az arra jelentkezők számára.

2011 óta közel 300 tanuló került már ki az iskola kezei alól. Közülük pedig meg sem tudom számolni, hányan találták meg helyüket a pályán ezzel a képzettséggel.

Ez azt jelenti, hogy semmilyen előképzettség nem szükséges a jelentkezéshez?

Ha valakit érdekel a bőrápolás, a kozmetika, a smink, akkor úgyis gyakorolta már eleget otthon, talán még az ismerettségi körében is. Az igazat megvallva azonban a jelentkezők többsége már végzett szakmunkás tanuló, vagy olyan kozmetikusok, akik igényesek a munkáikra és folyamatosan fejlődni szeretnének. Kizáró ok vagy előképzettség azonban nincs. Kézügyesség, kreativitás és szorgalom legyen – akkor minden megoldható! :)


Mire készüljön, aki kedvet érez és szívesen kipróbálná magát a BR Sminkiskolában?

Általában a BASIC oktatást javasoljuk mindenkinek. Itt az elméleti részben
• színanalitikát és
• sminkelési alapismereteket tanítok.

Ezt követi a gyakorlati rész, amely magában foglalja az alábbiak tökéletes elsajátítását:
• Tökéletes alapozás
• Arcformázás, csontosítás
• Nappali smink
• Alkalmi smink
• Esküvői smink
• Esküvői csillámfestés
• Füstös szem
• Pencil technika
A 48. óra végén mindenki vizsgával, megfelelő önbizalommal és tele megvalósítandó ötlettel zárja a tanfolyamot.

Visszatérve az inspirációkra. Jelenleg adott a halloween-smink, hiszen látványos, kreatív és időszerű. De megfogalmazódik bennem, hogy például tavasszal milyen trendeket festenek a tanulók az arcokra?

Ötleteket megvalósítani bármikor és bárhonnan lehet, hiszen a környezet és az alkalmak is adják a szituációkat. A november eleji sminkek valóban látványosak, elsősorban mert ijesztőek is egy kicsit. De ez így van rendjén! A látvány azonban ugyanúgy jelen van az összes többi vizsgamunkánál is.
A cél a fantázia és annak teljes megvalósítása, a minőség jegyében!


Ha már minőség, akkor feltétlenül beszélni kell az alapanyagokról. Milyen alapkészlettel készüljenek a tanulók?

A gyakorlat fontos, az inspiráció is fontos, de ami még fontosabb, az a megfelelő minőségű alapanyag, amivel dolgozunk. Ezért ezt nem bízzuk a véletlenre! A képzésen használt minden alapanyagot az iskola biztosít, mert csakis így tudjuk átadni a professzionális tudást. Egy portfolió-fotózáshoz, egy esküvői sminkhez, de még a gyermek arc- és csillámtetováláshoz is csak a legmagasabb minőségű alapanyag használata az elvárt. A minőségből soha nem adunk lejjebb!


És ha valaki csak egy partyra készülve szeretné így meglepni az ismerőseit, arra is van lehetőség?

Természetesen! Hiszen nem csak tanítunk, hanem időpont-egyeztetésre is van lehetőség. Készítünk esküvői és eljegyzési sminkeket, alkalmi sminkeket, tabló- és portfolió-fotózási sminkeket is.


Az újonnan elkészült weboldalatokat böngészve még egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. Airbrush HD tartós smink… Mesélnél erről még egy kicsit?

Mindannyian ismerjük – ha máshonnan nem is, hát a médiából – a hollywoodi sztárok kifogástalan sminkjeit. Ez az airbrush technológia már nálunk is elérhető!

A Temptu airbrush technológia lényege az a higiénikus eljárás, melynek felvitele nem igényel sem ecsetet, sem szivacsot. Az S/B szilícium alapú tiszta, természetes pigmenteket tartalmaznak, dermatológiailag tesztelt, hipoallergén- és illatanyagmentes, nem allergizálnak, nem tömítik el a pórusokat, nem komedogén, a bőr szabadon lélegzik. Így az érzékeny vagy problémás bőrű vendégeknek is kitűnő megoldást nyújtanak.

És ami még nagyon fontos: az airbrush HD smink nem kenődik el, tartós, hosszú órákon át verejték- és könnymentes sminket garantál! Ezért ideális például menyasszonyoknak is!

Ha valaki kedvet kapna egy igazán extravagáns party-sminkhez, itt vannak az elérhetőségek:

Bencsics Rita Smink

Cím: 9024 Győr, Répce u. 11-13.

Telefon: 06703191829

E-mail: ritabencsics@gmail.com

FB:facebook.com/Bencsics-Rita-Sminkiskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.