Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 20. 10:31, kedd | Helyi
Forrás: Office Depot

Élmény ajándék karácsonyra

Élmény ajándék karácsonyra

A koffeines és alkoholos földi javakkal megrakott ajándékkosarak helyett az élmény az ajándékozás újabb generációja.

Élményt adni ötletes és praktikus dolog, még akkor is, ha kevésbé ismerjük a másikat. Az idei karácsony slágerterméke a garantált örömet okozó, szabadon választható és becsomagolható élmény, ami üzleti ajándékként is ideális.

Év végén minden vállalkozásnál megkezdődik a céges ajándékok körüli ötletelés, előkerülnek a kinek, mit és mennyiért találgatások. A dolgozóknak idén jobb lenne egy kicsit mást adni, és a partnerek sem biztos, hogy a tízedik ajándékkosárnak is képesek örülni. Az üzleti élet ajándékozási kérdését sokszor felülírja a kényszer és bizonytalanság érzete, pedig ez a gesztus lehet nemesen egyszerű és kreatív is. Ezzel a céllal állt össze tíz évvel ezelőtt egy francia és egy magyar vállalkozó, akik a megszokott ajándékok helyett élményeket kezdtek kínálni. A szabadidő, wellness, üdülés és gasztronómia területén 1200 programlehetőséget gyűjtöttek össze, amelyek közül bármelyik élmény ideális üzleti ajándék lehet.

Négy érvünk van arra, hogy miért az élmény a legjobb céges ajándék.

Mert eredeti

Az üzleti életben az ajándékozás gyorsan kimerül az egyforma és egyenértékű csomagokban, pedig egy céges ajándék is lehet eredeti, egyszerű, mégis minőségi. Olyan, aminek mindenki képes örülni, amiből mindenkinek kevés van. Ez maga az élmény, ami egy kreatív ajándékutalvánnyal is megadható. Lehet az egy romantikus vacsorával kísért kastélyszállóban töltött éjszaka, de lehet egy borvidéki bringás túra, egy hőlégballonnal átrepült délután vagy egy mexikói főzőtanfolyam. Mindezt úgy, hogy nem telik az idő az ajándék beszerzésével. És ez még mindig csak néhány azon tematikus doboz közül, amelyek bizonyítják, hogy van ajándékötlet a filofax, bonbon, bor szentháromságát rejtő papírtasakon túl is.

Mert nem lehet vele tévedni

Bár a Feldobox élménydoboz személyesebb a klasszikus ajándéknál, a névérték sosincs rajta feltüntetve. A 23 tematikus ajándékcsomagból az ajándékozó választja ki, hogy milyen értékben és területen szeretné meglepni dolgozóit vagy üzleti partnereit, de a megajándékozott dönthet arról, hogy azon belül milyen élménnyel szeretne gazdagodni. A Kényeztetés doboz 100-féle wellness- és szépségprogramot rejt a thai masszázstól a jógabérletig. A Világ Zamatai dobozban 30 autentikus étterem kínálja asztalait egy egzotikus íz-utazásra, míg az Adrenalin dobozból cápaetetés éppúgy választható, mint tankvezetés vagy rafting túra. Aztán ott a Bor Világa doboz, amelynek tulajdonosa számos boros program között választhat, legyen az egy bortanfolyam vagy egy hétvége egy neves magyar borásznál. A Kaland doboz a lovaglástól a búvárkodáson át a repülőgép-vezetésig tartogat élményeket, 140 szabadidős programmal együtt. És tény, hogy még csak tévedni sem lehet, mert valamelyik mindenképp örömet okoz.

Mert egy élmény is becsomagolható és márkázható

Az élménycsomag egy elegáns ajándékdoboz, amit kézbe lehet venni, kinyitni, és megmutatni a kollégáknak vagy a családnak. A dobozt ajándékba kapó a benne található katalógust lapozgatva számos lehetőség közül választhatja ki azt, amihez a leginkább kedve van, az élményt pedig a mellékelt utalvánnyal válthatja be. A dobozt később akár a polcára is felteheti személyes emlékei közé. Az olyan vállalkozások pedig, amelyek kisebb költségvetésük ellenére is szeretnének emlékezetes ajándékot adni dolgozóiknak, az ajándékdobozok mellett Feldobox ajándékkártyákban is gondolkodhatnak. A néhány ezer forintos, díszes tokba csomagolt Fantázia, Harmónia és Energia témakörére épült kártyák ugyanolyan egyszerűen működnek, mint az ajándékdobozok. Ezek ugyanúgy a cég márkájának színeibe öltöztethetők, mint egy palack bor, csak sokkal diszkrétebben. Tehetünk mellé egy, a vállalati arculatra szabott kísérőlevelet, de elhelyezhetünk egy kisebb méretű logót is a doboz egyik szegletében. És bár az ajándéktárgyak márkázása mindig kényes téma, egyben biztosak lehetünk: a vállalat emblémájával díszített ajándékdoboz semmit nem von le az általa megszerezhető élmény minőségéből.

Mert az élmény maradandó

Egyáltalán nem véletlen, hogy az élményt ma már újgenerációs ajándékként tartjuk számon. Az elmúlt években egyre fontosabbá vált az önmagunkra és családunkra fordított idő, és mivel sokszor ebből van a legkevesebb, egyre értékesebbé is. A boldogságot nem a pénzzel megszerezhető tárgyak, hanem az élmények váltják ki. A körülöttünk lévő tárgyak idővel természetessé válnak, de az élményt az idő múlása tovább szépíti, és sokáig nem lehet elfelejteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.