Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 24. 12:02, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ez történt múlt héten a megyében

Ez történt múlt héten a megyében

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenkilencen sérültek meg, három ember pedig életét vesztette.

Letért az útról, majd fának csapódott egy személyautó a Darnózselit Mosonmagyaróvárral összekötő úton hétfő délután. A baleset következtében a gépkocsi vezetője elhunyt, kiemelését és a jármű áramtalanítását a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók hajtották végre.

Tűz keletkezett a győri kórházban kedden kora délután. A tűz következtében erős füst lepte el a kórház épületének több szintjét. A kiemelt létesítmény tűzesetének megfelelő erőkkel és eszközökkel, összesen 5 gépjárműfecskendővel és 4 különleges szerrel vonultak a győri, pannonhalmi, lébényi és csornai hivatásos tűzoltók a helyszínre. A tűzoltók rövid idő alatt mindenkit kimenekítettek az épület két szintjéről, akiket ideiglenesen egy szomszédos szárnyban helyeztek el. A hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. Az eset során személyi sérülés nem történt, a kórház dolgozói és a betegek a tűzoltási utómunkálatok végeztével visszatérhettek a létesítménybe.

Rosszul lettek egy családi ház lakói kedd éjszaka a Győr külvárosában húzódó Szép Ernő utcában. A kiérkező mentők rövid időn belül értesítették a győri hivatásos tűzoltókat, akik az épület átszellőztetése mellett is kimutatták méréseikkel a mérgező gáz jelenlétét, csakúgy, mint a gázszolgáltató helyszínre érkező munkatársai. A házban lakók közül a mentők négy embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával.

Három személyautó ütközött össze szerda hajnalban Győr külterületén, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 123-as kilométernél. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a baleset hat könnyű sérültjét pedig a mentők további kivizsgálásra kórházba szállították. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt az autópálya érintett szakaszán egy sávon haladt a forgalom.

Győrben, a Külső Sági úton kigyulladt szerda délután egy ötszáz négyzetméter alapterületű fóliasátor, amelyben hétezer-ötszáz csibét neveltek. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat és a dolgozókkal közösen a fóliasátrat megbontva kimenekítették a még élő állatokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, azonban a gyors tűzoltói beavatkozás ellenére is mintegy ötezer állat elpusztult.

Tűz keletkezett Győrszemerén a Panoráma utcában egy 50 négyzetméter alapterületű családi ház egyik szobájában és előterében csütörtök éjjel. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltókon felül a helyi és a téti önkéntes tűzoltó egyesület tagjai is részt vettek az oltásban. A tűzoltók három vízsugárral megfékezték a lángokat és kihoztak az épületből egy gázpalackot, amit visszahűtöttek. Az egységek az oltás során egy holttestet találtak az épületben. A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja.

Két személygépkocsi ütközött péntek délben Mosonmagyaróvár és Mosonudvar között a 86-os főút 184-es kilométerszelvénye és az M1-es autópálya lehajtójának találkozásánál. Az egyik járműből a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki egy embert. A két autó hét utasa közül összesen négyen sérültek meg. Az autópályáról a lehajtást biztosítva a 86-os főút érintett szakaszát a műszaki mentés és a helyszínelés idejére lezárták.

Füst gomolygott egy hatemeletes társasház egyik második emeleti lakásából a győri Tátika utcában szombat hajnalban. A városi hivatásos tűzoltók kiürítették a házat, összesen huszonhárom embernek kellett elhagynia ideiglenesen otthonát. Az egységek behatoltak az érintett lakásba és megállapították, hogy a tűzhelyen hagyott étel égett, amely miatt a tűz átterjedt a konyhabútorra és a páraelszívóra. Egy vízsugárral eloltották a lángokat, az épületet átszellőztették, azt követően a lakók visszatérhettek otthonukba.

Letért az úttestről és fejtetőre állt egy személygépkocsi Levélnél, az 1-es főút 169-es kilométerénél vasárnap kora reggel. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók talpra állították és áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, a balesetben egyikük megsérült, őt a mentők elszállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.

2024. Április 22. 08:15, hétfő | Helyi

Tudatos vezetők a felgyorsult világban

Belső világunkból indul ki az igazi boldogság. Ezt vallja a győri HELLÓ! Szeretlek Tudatos Vezetők Egyesülete.