Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 30. 10:08, hétfő | Helyi
Forrás: ETO hivatalos oldala

EZÜSTÉRMES LETT AZ ÁRKÁD ETO!

EZÜSTÉRMES LETT AZ ÁRKÁD ETO!

3-0-ra nyert az ETO ellen az ASTRA a bajnoki döntő 2. felvonásán, így az Astra negyedszer bajnok, a Győr másodszor lett ezüstérmes a női futsal bajnokságban.

Hiába küzdött nagyot a Győr, nem sikerült hazai pályán megszerezni a hőn áhított végső győzelmet, a háromszoros bajnoki címvédő ellen. Szórádi Nikolett balszerencsés öngóljával, majd Gál Tímea duplájával az Astra végül 3-0-ra legyőzte az Árkád ETO csapatát és negyedszer hódította el a bajnoki trófeát. Az Árkád ETO a tavalyi bronzérem után ismét ezüstérmes lett.

Nem kezdődött jól az ETO számára a döntő visszavágója. Szinte alig kezdődött el a mérkőzés, Szórádi Nikolett balszerencsés öngóljával megszerezte a vezetést az Astra, ami érthetően sokkolta a győri csapatot (0-1). Az első félidőben rendkívül idegesen és pontatlanul játszottak a hazaiak, aminek eredményeképpen a 10. percben tovább növelte előnyét az Astra. Nagy Anett végig száguldott a saját hatosától a pályán, nagyot harcolt az alapvonalnál – mintha kint is lett volna a labda – de sikerült visszafelé középre játszania a labdát, amit a lendületből érkező Gál Tímea vágott Bocsárdi hálójába (0-2).

Lendületbe jött az Astra, jöttek a vendég támadások, de Bocsárdi E. és a győri védők állták a rohamokat. A félidő derekára kicsit kiegyenlítődött a döntő, de az Astrának továbbra is nagyon veszélyesek voltak a kontrái, az ETO-nak pedig pontatlan a helyzet kihasználása, illetve amikor eltalálták a kaput, a vendég hálóőr Varga Luca biztosan védett. A szünetre így két gólos Astra előnnyel vonultak pihenni a csapatok.

Folytatódott a hatalmas küzdelem a pályán egy harcosabb ETO-val, azonban az Astra képest volt lépést tartani a győri támadókkal, illetve kontroll alatt tartotta végi a hazai csapatot. Az ETO játékosai nem tudtak igazán közelebb férkőzni a vendég kapuhoz, így távoli lövésekkel próbálkoztak, ezeket azonban Varga Luca továbbra is biztos kézzel hárította. Tetőzhette a hazaiak baját, hogy csapatkapitányuk Jakab Réka sérült sarkát eltalálta egy lövés, fájdalmas arccal kellett lecserélni, csak a hajrára tudott visszaállni.

A második félidőben hiába támadott többet az ETO, nem sikerült egyetlen találatot sem jegyezniük, nem úgy az Astrának, Gál Tímea duplájával a 32. percben háromra növelték az előnyüket. Ez a gól törhette meg végleg az ETO játékosait, akik ugyan végig küzdötték a meccset, de szépíteni már nem volt lehetőségük. Az Astra így a bajnoki döntőt 6:3-as összesítéssel nyerte meg, és megszerezte sorozatban negyedik női futsal bajnoki címét.

Dombó János: Azt gondolom, egy fantasztikus mérkőzésen és eredményen vagyunk túl. Nem csak azért mondom, mert újra bajnokok lettünk, hanem úgy tudtunk nyerni 3-0-ra, hogy nem kaptunk gólt. Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, kellett az a bizonyos öngól a 10. másodpercben, hogy az ETO taktikája felboruljon, és onnantól kezdve azt játszhassuk, amit mi szerettünk volna, amit elképzeltünk. Azt hogy kapott gól nélkül nyertünk egy fantasztikus fegyvertény, mert egy nagyszerű csapatot győztünk le. Külön gratuláció a Győrnek, hogy egy ilyen páros döntőt tudtunk vívni. Szerintem megérdemelten nyertük meg a mérkőzést és így a bajnoki címet is. Nagyunk örülünk, negyedik éve nyerjük a bajnokságot és kupát is, ne tartsanak szerénytelennek érte, de ez még Magyarországon női futsal csaptatok közül csak nekünk sikerült. Ez egy fantasztikus érzés, nagyon köszönöm a csapaton kívül mindenkinek, stábnak, szurkolóknak, ez egy igazán közös csapatmunka volt. Mondták sokan, hogy az Astrát jó játékosok alkotják, de vannak jobb csapatok, hát ez úgy néz ki, hogy most mi vagyunk a legjobbak.

Molnár Attila: Nagyon nehezen dolgozom fel a mai napot. Minden a visszájára fordult, és ehhez elég volt hat másodperc. A gyorsan bekapott gól alapjaiban borította fel a terveinket, és a kontrára épített játékunk már mehetett is a kukába. Sajnos Réka sérülése nem jött rendbe, és Újvári Kriszti is hiányzott, és bár Réka összeszorított foggal pályára lépett nem tudott vezére lenni a csapatnak. Az Astra ma megérdemelten nyert, bár nem játszott mást, mint a múlt héten, de összeszedetebb volt, és a mérkőzés alakulása is Nekik kedvezett. A védekezésünk stabil volt, de helyzeteket nem tudtunk kialakítani, és gólok nélkül nehéz nyerni. Mindennek ellenére én büszke vagyok a csapatomra, az egész éves teljesítményük megint a dobogóra juttatta Őket. Négy év alatt négy érmet szereztünk, és bár az arany nem sikerült, ettől még az NBI meghatározó csapatává fejlődtünk. Most biztos, hogy sok változás jön, de a futsal - nagypálya kooperáció lehetőséget ad a további fejlődésre. Azok a fiatalok, akik az idén csak ismerkedtek a futsallal jövőre már többet tudnak hozzátenni a csapat játékhoz, és a megfelelő rutint is megszerzik. Nem adjuk fel, az Árkád Eto újra harcba száll a bajnoki címért!

ÁRKÁD ETO-ASTRA-ELIOS 0-3 (0-2)

ETO: Bocsárdi E. – Szórádi N., Jakab P., Jakab R., Vígh R.
Csere: Süle D., Öreg C., Mészáros D., Rybanska N., A. Sister., Mészár K., András F.
Vezetőedző: Molnár Attila

Astra: Varga L. – Gál T., Szabó B., Dikanová D., Nagy A.
Csere: Kovács L., Balázs E., Szabó N., Király B., Godvár K., Szabó I., Vicsek N.
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Szórádi N. (öng. 1)., Gál T. (10, 32)

Sárgalap: Vígh R., Öreg C., Gál T.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.