Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 05. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Farsangi koncert a Győri Balettel

Farsangi koncert a Győri Balettel

Farsangi koncertre várja a klasszikus zene szerelmeseit a Győri Filharmonikus Zenekar január 15-én 19 órakor a Richter Teremben. Idén a Győri Balett is beszáll a produkcióba. A klasszikus zenék mellett teh

A közönség természetesen nem marad le semmiről, hiszen a klasszikus muzsika és a tánc találkozását kivetítők segítségével kísérhetik figyelemmel. Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője elmondta: a Győri Balett mellett Tokody Ilona, Bakonyi Marcell és Muskát András személye a garancia arra, hogy aki eljön, fantasztikus élményekkel gazdagodik. Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója hozzátette: sikeres volt a 2009-es esztendő a zenekar számára, éppen ezért szeretnék meghálálni azt a sok támogatást, amit a tavalyi év során kaptak. Ezért arra gondoltak, hogy elárverezik azt a plakátot, amely a filharmonikusok és Ennio Morricone koreai turnéját népszerűsíti, s amelyet a mester" is ellátott kézjegyével. A kikiáltási ár 50 ezer forint, s aki segít, a győri pacemaker centrum kialakításához járul hozzá. Dézsi Csaba András, főorvos a felajánlást megköszönve elmondta: a zenében fontos a ritmus, az ütem, a lüktetés, s nincs ez másként a szív esetében sem. Ha pedig gond van, a pacemaker valóban jó szolgálatot tesz. Ebből a készülékből egyébként tavaly 300 darabot ültettek be Győrben, így érthető, ha ezt a jövőben a legjobb körülmények között akarják megtenni. A beruházás mintegy 90 millió forintba kerül, a támogatásra tehát valóban nagy szükség van. A Duna Takarék például 1,5 millió forintot ajánlott fel, de a PannonVíz is hozzájárult már a pacemaker centrum kialakításához. A jótékonykodáshoz a keddi sajtótájékoztató végén a Győri Balett is csatlakozott: Kiss János, igazgató a társulat egyik előadásának bevételét ajánlotta fel. Az pedig, hogy a Morricone aláírásával díszített plakát kié lesz és mennyiért talál gazdára, az idei médiabálon, január 16-án derül ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense