Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. December 04. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Fel kell készülni egy nagyobb migrációs nyomásra

Fel kell készülni egy nagyobb migrációs nyomásra

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint fel kell készülni arra, hogy egy a tavalyihoz hasonló vagy annál nagyobb migrációs nyomás lehet a jövőre.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, ennek elsődleges útvonala a most zárva lévő balkáni útvonal lehet, ezért a kormány mindent megtesz azért, hogy erősítse a határvédelmet.

Arra a kérdésre, hogy a határőrizeti feladatokat nagy nyomás mellett is el tudja-e látni az ország, Bakondi György úgy válaszolt: remélik, hogy politikai eszközökkel és a balkáni útvonal zárva tartásával megelőzhető a nagy nyomás kialakulása.

A főtanácsadó beszélt arról is, hogy a német kormány azon javaslata, amely szerint Tunéziában állítanának fel menekülttábort, a magyar kormány tízpontos javaslatában hónapokkal ezelőtt már szerepelt és remélik, hogy egyre nagyobb támogatást kapnak a tervek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.