Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 30. 12:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztették több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását

Felfüggesztették több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását

Felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken.

Az intézet honlapján megtalálható táblázatban tételesen felsorolják az érintett huszonhét gyógyszert, amelyekben megtalálható a valsartan nevű, vérnyomáscsökkentő hatóanyag, egy részük pedig vízhajtót is tartalmaz. Többféle összetételű, erősségű készítmény van a táblázatban, több gyártó termékei. A táblázat elérhető a https://www.ogyei.gov.hu/kivonas_felfuggesztes/ webcímen.

Az OGYÉI mindegyik gyógyszernél közölte a felfüggesztésről szóló határozatokat. Azt írták: bejelentést kaptak az adott gyógyszerről, amely szerint a gyógyszer gyártásához felhasznált hatóanyag feltételezett minőségi hibájával kapcsolatban kivizsgálás indult a gyártóhelyen. Az OGYÉI a bejelentés értékelése után hivatalból eljárást indított minőségi hiba kivizsgálásáért. Mivel a gyógyszer minőségi hibájának gyanúja merült fel, az OGYÉI az adatok értékeléséig és a kivizsgálás lezárásáig a forgalmazás felfüggesztéséről döntött. Vannak olyan készítmények, amelyeknél csak bizonyos gyártási számú tételeket érint a felfüggesztés, a többinél viszont mindegyiket.

Címkék: gyógyszer, vérnyomás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.