Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Január 18. 17:12, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Fennakadások a Győr megyei kórházakban

Fennakadások a Győr megyei kórházakban

Csak kisebb fennakadásokat okozott a betegellátásban a havazás a Győr-Moson-Sopron megyei kórházakban.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója péntek délután az MTI érdeklődésére elmondta: csupán néhány, nem sürgős műtétet kellett elhalasztaniuk, általában azért, mert a páciens nem érkezett meg az intézménybe. Néhány olyan ember, aki pénteken hazamehetett volna, azért kénytelen a hétvégét is a kórházban tölteni, mert a hozzátartozói, akik hazavitték volna, a rossz útviszonyok miatt nem érkeztek meg.


A csornai Margit Kórházban az okozott fennakadást, hogy a dolgozók egy része nem ért be műszakba, így túlórában részint azok helyettesítik őket, akik a járhatatlan utak miatt el sem indulnak haza - közölte Winiczai Zoltán igazgató, hozzátéve: "nehézségekkel, de uralható a helyzet".


A kapuvári Lumniczer Kórház és Rendelőintézetbe a betegek egy része, valamint néhány, más városból átjáró szakorvos nem ért be, így több szakrendelést is le kellett mondani pénteken, a várostól jó húsz kilométerre lévő dénesfai pszichiátriai intézetbe pedig saját traktorukon kellett kivinni az ebédet - sorolta nehézségeiket Benedek Zoltán igazgató.


A mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézetben a várható problémák ismeretében már napokkal ezelőtt úgy szervezték meg a műtéteket, hogy később hajtsák végre a halasztható beavatkozásokat. Így jelenleg csak az okoz gondot, hogy sokan, akik pénteken, kezelésük befejeztével távozhattak volna, nem tudnak hazajutni, de ők is csak a szabad ágyak egyharmadát töltik meg - jelezte Bertalan István igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense